Aktuality

Kotlové grily

Kotlový gril

Kotlový gril

Dáváte-li přednost klasickému způsobu grilování na dřevěném uhlí, kdy si můžete užít typickou vůni dřeva a vychutnat si jedinečnou chuť grilovaných pokrmů, rozhodně se zaměřte na nákup kotlového grilu na dřevěné uhlí.

Tento typ grilů patří mezi nejrozšířenější na trhu. U něj si můžete dokonce vybrat, jestli chcete pokrmy grilovat nebo péct. Jejich typický kulatý tvar umožňuje rovnoměrné grilování a díky uzavřenému vyklenutému víku se grilované pokrmy připraví rychle a šetrně. Kotlové grily pracují na stejném principu jako horkovzdušná trouba, to znamená, že je v něm žár rozváděn po celém prostoru, takže na připravovaný pokrm působí rovnoměrně.

K výrobě kotlových grilů se používá buďto plech, díky čemuž jsou tyto grily poměrně lehké nebo smaltovaná ocel s porcelánovou povrchovou úpravou, jejíž výhodou je, že neprohoří, nebledne a nerezaví.

Kotlové grily mají mnoho výhod. Patří k nim především jejich způsob grilování, které je velmi komfortní. S kotlovými grily budete pokrmy připravovat bez velké námahy avaše jídlo přitom získá nezaměnitelnou chuť a vůni. Výhodou kotlových grilů je také to, že při grilování působí na grilované potraviny teplo ze všech stran. Mimo to jsou kotlové grily také poměrně lehké, snadno přenosné a můžete je téměř kamkoliv postavit. Kotlové grily jsou navíc vybaveny poklopem, díky kterému můžete grilovat téměř za každého počasí. V neposlední řadě stojí za zmínku i jejich velmi příznivá cena.

U kotlových grilů ale musíte počítat také s jistými nevýhodami. Například u nich nelze regulovat teplotu pomocí jednoduchého otočení knoflíku. Teplota se u kotlových grilů upravuje ručně podle množství žhavých uhlíků. Nevýhodou také je, že u kotlových grilů odkapává tuk přímo do ohně, čímž dochází k jeho přepalování a uvolňování škodlivých látek. Jistý čas také zabere samotná příprava grilu na grilování, protože je nejdříve nutné připravit oheň a rozžhavit uhlíky.

Datum: 2.4.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.