Aktuality

Grilovaná masová směs

Směs grilovaného masa

Směs grilovaného masa

Nikde není řečeno, že při grilování se musí používat jen jeden druh masa. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, můžete podle následujícího receptu připravit různé druhy mas s použitím jednoho typu marinády. Výsledkem bude směs úžasných chutí, která vás jistě mile překvapí.

Grilování této masové směsi je nutné si několik dní dopředu naplánovat. Příprava této směsi je poměrně jednoduchá, ale také docela časově náročná. Připravené maso se totiž pro lepší výsledek musí nechat marinovat minimálně dva dny.

Pro přípravu této masové směsi budete potřebovat tyto ingredience:

- kuřecí stehna,
- vepřovou krkovici,
- vepřový bůček,
- 1-2 chilli papričky,
- 2 lžičky sušeného zázvoru,
- čerstvý koriandr,
- olivový olej,
- sůl.

Postup přípravy:

Začít můžete například tím, že si omyjete a řádně očistíte veškeré připravené maso. To je pak nutné dostatečně osušit a nechat odležet. Během toho se můžete směle pustit do přípravy marinády.

Marinádu je potřeba zvolit takovou, aby se co nejlépe hodila ke všem třem zvoleným druhům masa. A protože tomuto požadavku nejlépe vyhovuje pikantnější chuť, pustíme se do přípravy pikantní marinády. Začněte s tím, že si do misky na jemno nasekáte 1 až 2 chilli papričky, k nimž přidáte rovněž nasekaný čerstvý koriandr a přibližně 2 lžičky sušeného zázvoru. Směs pokapejte olivovým olejem, osolte a pořádně zamíchejte. Přidejte připravené kousky masa. Aby maso dobře nasálo chuť připravené marinády je nutné je v ní ponechat jeden až dva dny.

Takto připravené a naložené maso pak už jen v den grilování stačí vložit na gril. Při grilování je ovšem háček v tom, že je potřeba věnovat velkou pozornost času grilování. Jak totiž každý zkušený kuchař ví, každé druh zvoleného masa se připravuje různou dobu.

Hotovou masovou směs můžete podávat například s chlebem a zeleninovým salátem.

Datum: 18.3.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.