Aktuality

Kuře připravené na grilu se šafránovým máslem

Grilované kuře

Grilované kuře

Vyzkoušejte vynikající recept na přípravu skvělého grilovaného kuřete se šafránovým máslem.

Na hlavní část pokrmu budete potřebovat:

- 1 kuře,
- šafrán,
- 210 ml citrónové šťávy,
- 210 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany,
- olivový olej,
- petržel,
- čerstvý zázvor,
- sůl, pepř,
- kurkumu,
- 1 ks cibule.

Pro přípravu šafránového másla si připravte:

- šafrán,
- máslo,
- citronovou šťávu,
- petrželku,
- čerstvě namletý černý pepř.

Na ozdobu si pak můžete ještě připravit na dílky nakrájený citron, petrželku a červenou cibuli nakrájenou na kolečka.

Začněte s přípravou kuřete, které omyjete, osušíte a nakrájíte přibližně na 10 porcí. Další na řadě je marináda. Do větší misky rozemněte šafrán, zalijte ho horkou vodou a nechte 5 minut odstát. Poté přidejte další ingredience, tedy citronovou šťávu, jogurt, olej, petržel, zázvor, kurkumu, pepř a sůl. Směs dostatečně promíchejte. Jednotlivé kousky kuřat pak vložte do nízké mísy a položte na ně na kolečka nakrájenou cibuli. Pak přes ně přelijte připravenou marinádu a přikryjte mikrotenovou fólií. Misku pak vložte nejméně na 4 hodiny do chladničky.

Mezitím se můžete pustit do šafránového másla. Stejně jako předtím rozemněte v prstech šafránová vlákna, zalijte je trochou horké vody a nechte 5 minut odstát. Pak už musíte jen přidat máslo, citronovou šťávu, petržel a pepř a vše nechat zahřívat, dokud se máslo nerozpustí.

Připravte si gril. Kartáčem důkladně očistěte rošt a potřete ho olejem. Gril roztopte na střední teplotu. Jako první položte na rošt kuřecí stehna, nechte je tam minutu, dvě a poté přidejte ostatní porce masa. Na grilu je ponechte 5-6 minut, poté je obraťte. Během posledních dvou minut grilování se pusťte do potírání masa připraveným šafránovým máslem.

Hotový grilovaný pokrm nakonec ozdobte petrželkou, nakrájeným citrónem a červenou cibulí.

Datum: 18.2.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.