Aktuality

Makrela připravená na grilu

Grilovaná makrela

Grilovaná makrela

Snad každý dnes už ví, že ryby by neměli chybět v žádném jídelníčku. Rybí maso obsahuje množství důležitých látek jako jsou plnohodnotné bílkoviny nebo vitamíny A, B a D. Maso z mořských ryb navíc obsahuje jód, který podporuje správnou funkci mozku. Z toho důvodu se uvádí, že v ideálním případě by ryby měly být součástí našeho jídelníčku alespoň třikrát týdně.

K nejpřipravovanějším rybám u nás patří už mnoho let makrela. Dobře si na ni pochutnáte, pokud si ji připravíte na grilu, například podle tohoto receptu.

Potřebovat k tomu budete:

- 1 ks větší makrely,
- 1 lžičku koření na ryby,
- 1 lžičku soli nebo vegety,
- olej nebo máslo,
- špetku černého mletého pepře.

Aby měla makrela ještě lepší chuť, připravíme si také marinádu, pro jejíž přípravu budete potřebovat:

- 1 dcl oleje,
- 0,5 dcl vody,
- 2 stroužky česneku,
- 1 vrchovatou polévkovou lžíci koření na ryby,
- 1 lžíci vegety,
- sojovou omáčku.

Začněte s přípravou makrely na grilování. Rybu je nutné nejdříve naříznout z jedné strany u hlavy. Pak ji podél celé páteře rozřezejte. Makrelu pak důkladně umyjte, zbavte veškerých nečistot a pak ji nechte okapat a osušit.

Než se ryba pořádně vysuší, můžete se dát do přípravy marinády, kterou budete potřebovat při grilování. Vezměte připravené stroužky česneku a rozdrťte je. V misce ho poté smíchejte s olejem, kořením na ryby a vegetou. To vše pokapejte pár kapkami sojové omáčky. Nakonec marinádu rozřeďte vodou.

Poté se můžete vrátit k přípravě makrely, kterou pomažte olejem či máslem a vložte do roštu na ryby. Než rybu položíte na gril, posypte ji ještě kořením na ryby. Během grilování nezapomeňte makrelu pravidelně potírat připravenou marinádou. Rybu nechte na grilu do té doby, dokud nebude z obou stran krásně dozlatova zbarvená. Makrelu by přitom mělo stačit grilovat 15-20 minut z každé strany.

Datum: 19.1.2015 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.