Aktuality

Kuřecí špíz s jablky a citrónovou omáčkou

Kuřecí špíz

Kuřecí špíz

Přestože se venku zima začala hlásit o slovo, pořád ještě se díky nejmodernější technologii můžete věnovat své oblíbené přípravě jídla. Grilování. Připravit si můžete například něco lehčího. Opravdovou pochoutkou je například kuřecí špíz s jablky Golden a pravou domácí citrónovou omáčkou.

Na kuřecí špízy si připravte:

600 g kuřecích prsou,
2 jablka Golden,
8 lístků bazalky,
olivový olej,
sůl, pepř.

K přípravě citrónové omáčky budete potřebovat:

500 ml zeleninového vývaru,
50 g másla,
40 g hladné mouky,
2 citrony,
1 lžíci vinného octa,
bílý pepř,
mořskou sůl a
smetanu (bude-li potřeba).

Postup přípravy ani následná úprava tohoto pokrmu není nijak složitá. Do misky je nejdříve nutné vložit na kostky nakrájené kuřecí maso. Nezapomínejte, že maso se bude napichovat na špejli, takže jednotlivé kusy musí být dostatečně velké. K masu do misky se přiloží jablka. Ty nejdříve omyjeme, odstraníme jádřinec a nakonec nakrájíme na kousky stejně velké, jako kostky masa. Jablka i s masem v misce osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou bazalkou a zakápneme olivovým olejem. To vše důkladně promícháme a necháme přibližně jednu hodinu odležet v chladu.

Zatím si můžeme připravit citrónovou omáčku. V hrnci, který můžete dát buď na gril nebo na sporák, si nejdříve rozpustíme máslo, které zaprášíme hladkou moukou, čímž nám vznikne světlá jíška. Do ní se poté přidá nastrouhaná kůra z citrónů a to vše se zalije čistým vývarem. Zbývá omáčku dochutit. To znamená, že se podle chuti přidá šťáva z citrónu, bílý pepř a mořská sůl. Hotovou směs přivedeme k varu a poté necháme zhoustnout.

Špízy, které jsme si připravili postupným napichováním kuřecího masa a jablek na grilovací jehly, můžeme už položit na rozpálený gril, kde se nechají přibližně 7 minut. Smetanu můžete použít v případě, že se vám bude zdát citrónová chuť v omáčce příliš výrazná. Špízy pak už je položíme na talíř, přelejeme omáčkou a můžeme podávat.

Datum: 12.12.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.