Aktuality

Hovězí biftek na rozmarýnu

Hovězí biftek

Hovězí biftek

Hledáte recept na grilovaný hovězí biftek? V následujícím článku si můžete přečíst postup přípravy opravdové lahůdky. Jedná se o recept na hovězí biftek na rozmarýnu s restovanými česnekovými fazolkami.

K přípravě tohoto lahodného pokrmu si připravte:

4 plátky hovězího roštěnce,400 g fazolových lusků,
5 stroužků česneku,
100 g slaniny,
sůl, pepř,
2 snítky rozmarýnu,
olej,
lžičku másla.

A můžete se pustit do přípravy této pochoutky. Postup je opravdu velmi jednoduchý a bez větších problémů jej zvládne opravdu každý.

V první řadě si jednotlivé plátky hovězího masa naklepte. K tomu použijte spíš hřbet ruky než klasickou paličku na maso. Poté je osolte, opepřete podle své chuti. Dále si na menší kousky nasekejte rozmarýn, který přidáte na plátky masa. Takto připravené kousky masa vložte do misky a zakápněte olejem. Aby se maso dobře nasáklo chutí rozmarýnu, nechte tuto směs asi 3 hodiny marinovat.

Před samotným grilování si nejdříve na gril položte grilovací pánev, kterou nechte pořádně rozehřát. Do ní pak vložte na kostky nakrájenou slaninu, kterou na pánvi orestujte. Na slaninu připadáte také nasekaný česnek a fazolové lusky. Fazolky pak do sebe nasáknou typickou chuť a vůni česneku.

V této fázi přípravy už můžete vložit připravené hovězí bifteky na rošt grilu. Z obou stran byste měli hovězí plátky grilovat asi 6-7 minut. Tak zůstane maso uprostřed šťavnaté. Pokud ale dáváte přednost vypečenějším kouskům masa, nechte maso na grilu ještě o pár minut déle.

Během grilování stále restujte fazole s česnekem a slaninou na pánvi. Ke konci přípravy je ještě můžete zjemnit máslem. Takto připravené fazole slouží jako dokonalá příloha, takže tu už pak nemusíte vůbec řešit. Pokud jste ale na přílohu zvyklí, můžete k tomuto pokrmu ještě dodělat například bramborovou kaši.

A nezbývá už nic jiného, než vám popřát dobrou chuť.

 

Datum: 21.11.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.