Aktuality

Grilovaná štika na bylinkách s bramborovým pyré

Grilovaná štika

Grilovaná štika

Venku to sice vypadá, že podzim je již v plné síle, ale grilování ještě neodzvonilo. Zkuste sebe, své blízké či přátele překvapit vynikající grilovanou štikou na bylinkách s bramborovým pyré.

Na jednu porci budete potřebovat:
200 g filetů ze štiky
100 g brambor
Svazek jarní cibulky
1 lžičku másla
1 lžičku oleje
1 hrnek mléka
šťávu z jednoho citrónu
a koření (libeček, estragon, kerblík, majoránka, sůl, pepř)

Ze všeho nejdříve si musíte nadrobno nakrájet libeček. Ten poté spolu s estragonem, kerblíkem, majoránkou, solí a pepřem rozmícháme v oleji. Do takto připravené marinády přidáme ještě citrónovou šťávu.

Dále si připravíme filety ze štiky. Pokud jste zruční, můžete si je sami připravit. Pro ty, kteří tak šikovní nejsou, je tu jednoduché řešení. Filety si můžete zakoupit v obchodě s potravinami. Připravené či zakoupené filety potřeme bylinkovou směsí a necháme je odležet v ledničce minimálně 2 hodiny.

Dále si připravíme brambory. Ty oloupeme, vložíme do osolené vody a vaříme do měkka. Mezitím, co se jsou filety v lednici, si připravíme gril. Jakmile je správně rozehřátý pomalu začneme grilovat filety. Z každé strany by mělo stačit přibližně 8 minut, dokud nebudou do zlatova ugrilované.

Jakmile jsou brambory uvařené a maso správně tepelně upravené, je vhodné si připravit pyré. Do uvařených brambor přidáme máslo a hrnek vlažného mléka. To vše smícháme a pomocí ručního šlehače připravíme pyré.

Vše dáme na talířek. Pro dekoraci si můžete ozdobit filet štiky plátkem citronu a bramborové pyré smíchat s jarní cibulkou a lžičkou másla. Pokud máte rádi zeleninu, můžete na talířek přidat také čerstvou nebo dušenou zeleninu. Bramborové pyré je také možné nahradit chlebem.

Tento recept není nijak náročný na přípravu ani provedení. Pokud chcete své známé ohromit nějakou specialitou, tak právě grilovaná štika je tou pravou volbou.

Datum: 24.10.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.