Aktuality

Zazimování grilu

Čištění grilu

Čištění grilu

Chystáte se v blízké době ukončit sezónu grilování? V tom případě jste už určitě přemýšleli nad tím, jak co nejlépe uklidíte svůj gril, abyste ho na začátku nové sezóny mohli jen lehce oprášit a hned se pustit do této úžasné činnosti.

Kromě toho, že gril budete mít už dopředu připravený, má příprava grilu na zimu ještě jednu nespornou výhodu. Tím, že se o gril budete dobře starat, tedy že ho i dobře zazimujete, zvýšíte jeho životnost. Déšť, sníh, led, který opět taje vytváří velmi nepříznivé prostředí, které má velký vliv především na kovové části grilu.

I když budete mít sebelepší gril, vždy je lepší dodržovat pár základních pravidel, kterými ochráníte svůj gril před nepříznivými vlivy.

Jedním z pravidel je například používání ochranného obalu, který gril chrání před nepřízní počasí. V některých případech je obal dokonce součástí samotného výrobku, pokud ten váš gril ale svůj vlastní ochranný obal nemá, budete si ho muset koupit v některém hobby marketu. Nejedná se o nijak velkou investici, a přitom je to velmi jednoduchý způsob, jak můžete svůj gril ochránit.

Ještě lepším řešením je uskladnit gril tam, kde na něj žádné nepříznivé vlivy počasí nebudou působit, tedy nejlépe někam do garáže či dílny.

Samozřejmostí je nutnost gril před zimou důkladně omýt a nechat pořádně uschnout. Zbytky pokrmů patří mezi poslední věci, které byste při vytažení grilu chtěli vidět.

V případě, že vlastníte plynový gril, je lepší ho nechat pořádně vypálit, tedy zapnout všechny hořáky a nechat je minimálně 10 minut naprázdno hořet. Kvůli bezpečnosti je nutné u plynových zahradních grilů na zimu zavřít plynovou bombu.

Pokud dodržíte alespoň těchto pár pravidel, budete moct na začátku nové grilovací sezóny váš gril jen vytáhnout z pod ochranného obalu či ze sklepa a můžete se téměř hned pustit do grilování některé pochoutky.

Datum: 7.10.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.