Aktuality

Grilovaná vepřová žebra

Grilovaná žebra

Grilovaná žebra

Ohromte své přátelé či spolupracovníky během grilování. Připravte pro ně vynikající grilovaná vepřová žebra na křenu, přelité chutným brusinkovým přelivem.

Připravte si:

2 kg vepřových žeber,
1 čerstvý křen (150g),
kompotované brusinky (150ml),
pivo (200ml),
olej (100ml),
sůl a pepř.

Postup přípravy:

Nejdříve si připravte vepřová žebra. Ty je nutné opláchnout pod tekoucí vodou a osušit. Aby se maso lépe grilovalo, je lepší rozdělit žebra na menší části, přibližně po 250g. Ze 2kg masa tak připravíte 8 kusů vepřových žeber. Jednotlivé kusy osolte, opepřete a nechte odpočívat ve větší misce.

Poté si připravíte dvě misky. Do jedné na jemno nastrouhejte oloupaný a umytý křen, který polejte připraveným množstvím oleje a piva. Tuto směs je nutné řádně promíchat a ještě trochu opepřit. Do druhé misky dejte kompotované brusinky, které musíte nejdříve rozmělnit, například pomocí tyčového mixéru. S brusinkami nemusíte spěchat, klidně si je můžete připravit později.

Do větší misky s žebry přidejte obsah první misky, tedy nastrouhaný křen s olejem a pivem. Vše důkladně promíchejte a nechte nejlépe v lednici minimálně 4 hodiny uležet. Žebra tak do sebe vtáhnou jedinečnou chuť a vůni.

Vepřová žebra se nedávají přímo na gril, ale balí se do pevnějšího alobalu. To proto, aby nedošlo k protržení o kosti. Každý kousek žebra se balí zvlášť, takže si připravte 8 kusů alobalu. Ještě než žebra zabalíte, přelijte je rozmělněným brusinkovým přelivem. Takto připravené a zabalené kousky vepřových žeber vložte na rozpálený gril. Vepřová žebra se na grilu v alobalu nechají 30 minut. Pak je nutné žebra vyndat a opět vložit na gril. Tentokrát ale na krátkou dobu. Žebra stačí na roštu opékat 3 minuty, z každé strany.

K tomuto vynikajícímu jídlu si můžete jako přílohu dát například křupavé a dozlatova usmažené hranolky. Výborně se ale také hodí chutný chléb.

Datum: 22.9.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.