Aktuality

Jak vybrat gril na dřevěné uhlí

Gril na dřevěné uhlí

Gril na dřevěné uhlí

Máte rádi klasický způsob grilování? Tak si pořiďte gril na dřevěné uhlí, u kterého si můžete kromě líbivé vůně připravovaného jídla i nezaměnitelnou vůni dřeva.

Grily na dřevěné uhlí má spoustu výhod. V první řadě je nutné zmínit se o nižší pořizovací ceně.

Až budete vybírat gril na dřevěné uhlí, dejte pozor na některé, velmi důležité parametry. Gril by měl mít v každém případě víko, díky kterému můžete při grilování používat i metodu nepřímého grilování. Výhodou grilů s víkem je i to, že gril je bezpečný, úsporný, je použitelný za každého počasí a lze v něm zauzovat pomocí dřevěných lupínků k uzení.Při koupi se také přesvědčte, že gril má na vrchní i spodní části nastavitelné průchody sloužící k regulaci proudění vzduchu, a tedy i teploty uvnitř grilu.

Výhodou také bude, když bude grilovací rošt s krajním odklápěním. Tím se velmi usnadní přikládání paliva. Samozřejmě dejte pozor také na materiál, ze kterého je gril vyroben. Kvalitní grily jsou vyrobeny ze špičkové pevné oceli, a mají vypalovanou porcelánovou smaltovanou vrstvu. Gril by měl mít pevnou konstrukci, užitečným doplňkem je také teploměr ve víku nebo kolečka, díky kterým budete moct s grilem snadněji pohybovat.

Že koupíte opravdu kvalitní gril poznáte i podle dlouhé záruky. Gril by měl být vybaven také bezpečnostními prvky jako jsou například tepelný štít madla na víku nebo teplotně odolná madla na spodním kotli grilu. Co vás může u rozhodování také ovlivnit, je snadnost montáže grilu. Opravdu dobrý gril by neměl mít šroubované spoje, spoje by měli být svařené a se smaltem na povrchu.

Grily na dřevěné uhlí dosahují také vyšší teploty. Výhodou je také to, že na těchto grilech se také velmi snadno udí. Jistě oceníte i to, že v případě menší poruchy nemusíte odvolávat odvolávat grilování. Samozřejmě jsou zde i nevýhody. Na grilování je gril připraven asi za půl hodiny, náročná je i regulace teploty. Nebezpečná může být i manipulace s popelem.

Datum: 10.9.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.