Aktuality

Grilovaný pstruh na šalvěji

Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

Jedním z nejzdravějších jídel, které by v jídelníčku měli objevit každý týden, patří ryby, které jsou neodmyslitelně spjaté se zdravou životosprávou. Pokud si chcete pochutnat na vynikající rybě, skvělou volbou je vynikající pstruh, na kterém si můžete pochutnat například i při redukční dietě. A co víc. Pstruh je velmi chutný, pokud si ho připravíte na grilu, a když k němu přidáte čerstvé bylinky.

Abyste si na grilu připravili vynikajícího pstruha na šalvěji, budete potřebovat:

4 čerstvé pstruhy,
2 dl olivového oleje,
2 stroužky česneku,
čerstvou šalvěj,
čerstvý libeček,
čerstvou petrželovou nať,
sůl, pepř,
a šťávu z 1 citrónu.

Z tohoto množství připravíte 4 velmi chutné porce.

V první řadě je nutné si vykuchané pstruhy důkladně opláchnout. Také se přesvědčte, že ryby neobsahují zbytky vnitřností. Ryby teď můžete vložit do lednice a s chutí se pustit do přípravy nezbytné bylinkové marinády.

Bylinky, které budete potřebovat, je nutné nejdříve nasekat na menší kousky. Díky tomu se z nich uvolní dostatečné množství aromatu. Nasekané bylinky vložte do misky a smíchejte je s olivovým olejem a rozdrceným česnekem. Tuto směs ještě nezapomeňte osolit a opepřit. Pak je nutné hmoždířem vše dokonale rozmělnit. A marináda je hotová. Pak už stačí touto směsí ryby důkladně potřít, a to nejen z venku, ale také zevnitř. Poté nechte ryby v marinádě asi půl hodiny.

Zatímco budete čekat, můžete mezitím připravit gril, na který poté naskládáte ryby. Během grilování nezapomeňte ryby natírat zbytkem marinády. Pstruhy nechte na grilu opékat 10 – 15 minut z každé strany. Samozřejmě je nutné přizpůsobit dobu grilování velikosti ryby. Zda je ryba hotová poznáte podle toho, že se na kůži vytvoří zlatavá kůrka. Ještě než začnete rybu podávat, nezapomeňte ji pokapat citrónovou šťávou.

Datum: 22.8.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.