Aktuality

Grilovaná roštěná s okurkovým dipem

Grilovaná roštěná

Grilovaná roštěná

Skvělý recept na letní grilování. Ugrilujte si chutnou grilovanou hovězí roštěnou, ke které si můžete udělat osvěžující okurkový dip.

Potřebné ingredience

potřebný počet hovězí roštěnky
1 dijonská hořčice
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžíce oleje
3 lžíce majonézy
1 velká salátová okurka
2 kelímky řeckého jogurtu
celozrnné pečivo
sůl, mletý pepř

Postup přípravy

V první řadě je nutné připravit si plátky roštěné, které by měli mít v ideálním případě sílu 1,5 – 2 cm. Tyto plátky je potřeba zbavit blány a poté se namočí do marinády, ve které se ponechá asi 60 minut. Marinádu připravíte velmi jednoduše, stačí smíchat hořčici, olej a worcesterovou omáčku.

Než se roštěnky dostatečně nasáknou marinádou, můžete se pustit do přípravy okurkového dipu. Okurku je třeba důkladně omýt, oloupat a poté nahrubo nastrouhat. Takto připravenou okurku je nutné osolit, opepřit, a aby se z ní dostala přebytečná voda, je nutné ji nechat asi 1 hodinu vylouhovat. Po odstranění vody se k nastrouhané okurce přidá jogurt a majonéza, a vše se pořádně promíchá. Podle chuti ještě můžete okurkový dip ochutit. Než se připraví roštěnky, dejte připravený dip do ledničky rozležet.

Ještě předtím, než dáte roštěnky na gril, je lepší maso osušit ubrouskem a podle chutě dochutit osolit a opepřit mletým pepřem. Poté je už maso připravené a můžete začít se samotným grilováním. Roštěnky se grilují na středně rozpáleném ohni. Na grilu ale moc dlouho nezůstanou. Z každé strany by se měli opékat jen asi 5 minut. Samozřejmě záleží na tom, jak moc chcete maso propečené. Pokud máte rádi propečenější kousky masa, necháte roštěnky na grilu o něco déle.

Maso by se nemělo na talířek pokládat hned, ale je lepší ho dát na tác, zakrýt a nechat ještě tak 2 -3 minuty „dojít“. Pak už můžete roštěnky přendat na talíře. Ke grilované roštěné se podává okurkový dip a zakusuje se celozrnné pečivo. Dobrou chuť.

Datum: 21.7.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.