Aktuality

Americký způsob grilování

Americký způsob grilováníGrilování není oblíbenou letní činností pouze u nás, ale především ve Spojených státech amerických. První velkou příležitostí, kdy Američané začínají grilovací sezónu je na Den otců nebo na Pamětní den. Kromě klasických hamburgerů se v USA hodně griluje také maso, ryby, drůbež a některá zelenina. Zajímavé je, že hamburgery a párky se většinou podávají společně.

Pokud je čas nebo chuť, dokáží Američané připravit na grilu i vyložené lahůdky. Nejčastěji grilují na plynovém grilu se dvěma hořáky. Tyto grilu jsou pracují rychle a jsou také velmi praktické. Potkáte-li člověka, který připravuje grilované jídlo na dřevěném uhlí, poznáte opravdového experta na grilování.

U amerického stylu grilování platí pravidlo, že je mnohem lepší udělat maso spíše polosyrové, než připravovaný pokrm připálit.

Pokud se rozhodnete grilovat na americký způsob, je dobré se řídit následujícími třemi radami.

1. Maso, které chcete na grilu připravovat, je dobré vyndat z lednice minimálně 30 minut před přípravou. Maso tak nebude podchlazené a opéká se stejnoměrně. Navíc bude mít mnohem lepší chuť.

2. Je důležité si rozmyslet, kterou stranou bude maso na talíři navrch. Tuto stranu je dobré grilovat jako první, protože bude mít zajímavé grilové otisky a také zabarvení.

3. Poslední rada se týká otáčení grilovaného masa a ryb. Ty je vhodné během grilování otáčet pouze jednou.

Takto připravené pokrmy pak opatrně sundejte z grilu a nechte pár minut odležet. Pokud byste maso okamžitě po oddělání z ohně začali jíst, vytekla by vám většina šťávy a maso by tak bylo suché a méně lahodné.

 

Datum: 1.7.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.