Aktuality

Pro nepřímé grilování jsou nejvhodnější lokomotivy

Zahradní gril lokomotivaPokud dáváte při přípravě pokrmů přednost nepřímému grilování, nejvhodnější bude si zakoupit grilovací lokomotivu. Jedná se o gril, které mají celou řadu předností.

Za tyto výhody můžeme označit zejména jednoduchou obsluhu grilu, snadnou regulaci teploty, dlouhou životnost, možnost přemístění grilu díky kolečkám či snadná údržba. Tento gril vám také umožní grilovat větší kusy masa, jako je třeba vepřové koleno. Co se vám jistě bude líbit, je variabilní vnitřní prostor, kde můžete péct jak na roštu, tak i na žulové desce. Rošty jsou většinou u těchto typů grilů poháněny elektrickým motorem.

K topení můžete využívat jak suché dřevo, tak i dřevěné uhlí. Je tedy pouze na vás, který z topných materiálů budete chtít využít. Velkou předností je také regulovatelný přívod vzduch do topeniště.

Princip používání je velice podobný jako u kamen. Ve spalovací komoře, která se nachází vedle grilovací komory, se vytvoří žár. Kouř a horký vzduch pak proudí do grilovací komory. Dále může proudit také do udírny. Kouř a horký vzduch poté odchází ven komínem. Komín je opatřen krytem, takže se nemusíte bát, že by vám do něj napršelo. Kromě toho slouží také tento kryt k regulaci tepla.

Součástí tohoto grilu je také klapka, která slouží k přívodu vzduchu. Dále pak uzávěr na spalovací komoře, regulační klapku na komínu a teploměr. Pomocí všech těchto součástí je možné kontrolovat správnou teplotu a podle potřeby ji regulovat.

Pokud si pořídíte gril lokomotiva s udírnou, stává se toto zařízení velice dobrým pomocníkem, ve kterém se dá připravit téměř cokoliv. Tento gril můžete používat ke grilování, uzení, pečení a vaření.

Většina těchto grilů má také ve spodní části úložný prostor, do kterého si můžete umístit všechny potřebné věci, které ke grilování potřebujete.

Datum: 1.11.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.