Aktuality

Grilujte bez nutnosti otáčení na vodním grilu

HamburgerPřemýšlíte, že si na novou sezónu zakoupíte nový gril? Jak se má při výběru správně postupovat a jak při výběru toho správného grilu neudělat chybu?

Vybírat gril bychom měli zejména podle toho, pro kolik lidí a jak často máte v úmyslu grilovat. Dále pak, zda chcete gril neustále přenášet či bude mít své stálé místo.

Nejrozšířenějším typem jsou grily na dřevěné uhlí. Pokud však dáváte předost čistotě a snadnější údržbě, určitě si raději pořiďte elektrické nebo plynové grily. Zvláštním typem jsou pak vodní grily, které ovšem nejsou v našich domácnostech tak často viditelné.

Vodní grily fungují na principu horkovzdušné trouby. Maso se připravuje ve směsi vodní páry, tepla a dýmu. Velkou předností těchto grilů je to, že se maso velmi rychle upeče a zůstane v něm všechna pára. Další výhodou je, že zachytává odkapávající olej a zamezuje tak vzniku karcinogenních látek. Dalším plusem je také to, že se maso nemusí obracet. Dáte ho na gril a jen čekáte, až bude hotové.

Zakoupit si můžete nejrůznější velikosti vodních grilů. S těmi nejmenšími pak můžete grilovat na balkoně nebo v kuchyni. Žár z ohně dosahuje kolem 500 stupňů Celsia. Avšak nejhodnější teplota, při které se doporučuje zpracovávat maso je mezi 150-200°C.

Na vodním grilu můžete připravovat nejrůznější typy masa, houby, brambory, ryby a také zeleninu.

Obsluha vodního grilu je mnohem snadnější a pohodlnější. Uvnitř vodního grilu naleznete lavor s vodou, který slouží jako chladič vzduchu, díky němuž dosáhnete ideální teploty k úpravě masa. Tento lavor zároveň slouží jako nádoba, do které se odchytává marináda a tuk, který odkapává z masa.

Jako palivo můžete použít suché dřevo z listnatých stromů. Odborníci pak doporučují zejména dřevo z ovocných stromů. Dřevo musí být bez nátěru a suché. Spotřeba tohoto dřeva je velmi malá. Není tedy nutné kupovat žádné dřevěné uhlí ani různé brikety.

Datum: 1.10.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.