Aktuality

Lahodná grilovaná žebírka

Grilovaná žebraPokud čekáte návštěvu a chcete ji pohostiti něčím netradičním a přesto velice chutným, vyzkoušejte grilovaná žebírka.

Na jejich přípravu budete potřebovat žebírka bez tuku. Množství závisí na počtu hostů. Aby žebírka byla opravdu šťavnatá a měla lahodnou chuť, je nutné je potřít tou správnou marinádou. Na tuto marinádu budete potřebovat olivový olej, čerstvé chilli papričky, hustý kečupu, dijonskou hořčici, sůl, čerstvě umletý pepř, mletou červenou papriku a v neposlední řadě také kapku rumu. Rum dodá marinádě zajímavé chuti a vůni.

Nejdříve je nutné žebírka správně naporcovat. Pokud to sami nezvládnete, požádejte o to řezníka. Naporcované žebírka dobře osolíme a opepříme, podle vaší chuti. Pokud máte rádi ostřejší jídla, v tom případě rozhodně nešetřete na pepři a chilli papričkách.  Dále si připravíme motouz a smotáme pásy vepřových žebírek masovou stranou směrem dovnitř. Takže žeberní blána bude zvenčí smotku. Takto seřazená žebra převážeme připraveným motouzem. Takto připravená žebra dáme prudce opéct. Troubu zapneme na plný výkon a po deseti až patnácti minutách žebírka vytáhneme.

Zprudka opečená žebírka potřeme připravenou marinádou. Žebírka jsou tak připravena ke grilování. Během grilování je nutné žebra pravidelně potírat. Jakmile budou žebírka měkká, sundáme je z grilu a můžeme podávat.

Pokud nemáte gril, žebírka můžete také připravit v předehřáté troubě.

Jako příloha se doporučuje čerstvý chléb a různé omáčky podle vaší chuti. Aby jídlo nejen výborně chutnalo, ale také dobře vypadalo, můžete smotek grilovaných žebírek posypat čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Ke grilovaným žebrům můžete také podávat čerstvý a osvěžující zeleninový salát.

Pokud tedy chcete své přátele pohostit něčím netradičním, grilovaná žebírka je jistě osloví. 

Datum: 19.8.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.