Aktuality

Grilujte s keramickými briketami!

Grilovaná zelenina na keramických briketách Léto bez pořádného grilování si snad už ani nedovedeme představit. A na čem se nejlépe griluje? Na plynu, na dřevěném uhlí či na lávových kamenech? Přímá odpověď neexistuje. Každý totiž preferuje něco jiného.

V posledních letech si velkou oblibu získávají keramické brikety. Ty zajisťují rovnoměrné rozložení tepla po celém grilu. A jak se má správně grilovat s keramickými briketami?

Keramické brikety se umístí na spodní palivový rošt. Je důležité, aby brikety byly rozloženy co nejvíce rovnoměrně. Následně se musí zapálit hořáky a nechat brikety rozehřát na maximální výkon. Doba zahřívání se pohybuje kolem 10-15 minut. Tato doba je však závislá na různých faktorech. Například na okolní teplotě. Je-li chladné počasí, musíte brikety zahřívat déle.

Před začátkem grilování je nutné gril slabě pomazat olejem. Tím zabraňujeme přichycení masa k roštu. Principem grilování je rychlé a prudké opečení povrchu připravovaného pokrmu. Díky tomuto rychlému a prudkému opečení získáte krásnou kůrčičku. Díky rovnoměrnému rozložení keramických briket je připravovaný pokrm rovnoměrně opékán.

Samozřejmě, že v průběhu grilování dochází k odkapávání tuku z masa. S tím souvisí další velká přednost keramických briket. Ty totiž dokáží dokonale pohltit i velké množství tuku. Díky tomu nedochází k žádnému nežádoucímu hoření a vzniku škodlivých látek. Pokud budete použít keramické brikety v grilu s RBS technologií, v žádném případě nemůže dojít ke vzplanutí odkapávajících šťáv a tuku z toho důvodu, že hořáky tohoto grilu naleznete na bočních straně.

Po ukončení grilování je dobré silným žárem očistit brikety od zbytků jídla. Poté nechte brikety vychladnout. Keramické brikety jsou často zaměňovány za lávové kameny. Jak lávové kameny, tak i keramické brikety je možné opakovaně použít. Skladujte se suché místnosti.

Datum: 1.8.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.