Aktuality

Grilovaný bažant

Grilovaný bažant potíraný rozpuštěným máslemV dnešní době je možné na grilu připravit téměř cokoliv. Špekáčky, kuřecí nebo vepřové maso, zelenina a sýr jsou běžně podávanými grilovanými pokrmy. Co je však zajímavostí a zpestřením stolu je grilovaný bažant. Málo kdo z vás má totiž pravidelný přísun divočiny.

Připravit bažanta je možné na několik způsobů. Základem je dobře vyvržený a oškubaný bažant. My vám poskytneme velice jednoduchý a rychlý recept, jak takové bažanta připravit.

Omytého a usušeného bažanta osolíme, a to jak z vnější, tak i z vnitřní strany. Na prsa a stehna pak položíme plátky anglické slaniny. Díky slanině nebude tato zvěřina příliš suchá. Dále si připravíme směs, kterou pak vložíme do útrob bažanta.

Na tuto směs bude potřeba:

40 g másla

špetka soli

sekaná petrželka a pažitka

strouhaná cibulka

čubrica (špetka)

libeček

zelený a černý pepř

tymián

To vše smícháme dohromady a vložíme do bažanta.

Bažanta zašijeme. Z anglické slaniny mu uděláme kabátek a napíchneme na rožeň. U divočiny je nutné, aby bylo maso napíchnuté rovně, aby se rožnilo opravdu rovnoměrně. Když se chystáme bažanta svázat, je vhodné použít kovových spínátek a háčků, které maso lépe drží pohromadě. Použít můžete také obyčejný provázet. V tomto případě je však nutné bažante velice dobře omotat a provázek utáhnout, aby nám náplň z masa nevypadla. Dávejte si také pozor, aby vám provázek nezačal hořet! Je možné také použít ke svázání drát. Ten ovšem, na rozdíl od provázku, příliš neutahujeme. Mohlo by totiž dojít k tomu, že nám drát maso rozřeže.

Bažanta grilujeme do zlatova. Jak dlouho ho vlastně grilujeme, záleží na typu vašeho grilu. Během grilování je důležitá, bažanta pravidelně potírat roztopeným máslem. To je nutné hned z dvou důvodů. První z nich je, že máslo dodá bažantovi velice lahodnou chuť. Dalším důvod je, že se maso nepřipálí.

Hotového bažanta podáváme s bílým pečivem a kompotem. Pokud tedy chcete své blízké překvapit něčím netradičním, grilovaný bažant je tou správnou volbou. 

Datum: 18.7.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.