Aktuality

Grilování v pohodlí domova

Kontaktní grilGrilovací sezóna je již v plném proudu. Pokud vám však počasí nepřeje, nemusíte vůbec zoufat. Pořiďte si kvalitní kontaktní gril. S ním můžete grilovat v pohodlí domova. Tento gril určitě využijete v průběhu celého roku.

Kontaktní grily mají celou řadu výhod. Jak již bylo řečeno, je možné je využívat po celý rok a to v prostorách vašeho domova. Další výhodou je to, že při grilování nevzniká žádný nepříjemný kouř, takže váš domov nebude zapáchat. Připravované jídlo na tomto grilu je také mnohem zdravější. A to zejména díky regulátoru teploty, takže se vám pokrm nespálí. Na tomto grilu připravujete jídlo na minimu tuku. Velice snadné je také zapalování tohoto grilu. Nemusíte úporně zápolit se zapalováním, jako tomu může být u grilu na dřevěné uhlí. Výhodou je také jejich nízká cena. Pořídit si jej můžete už od 1 000,-. Další výhodu těchto grilů je jejich velikost a hmotnost. Díky tomu se velice snadno skladují.

Za nevýhodu můžeme považovat závislost na elektrické energii. Připravovaný pokrm také nechutná jako z venkovního grilu. Přesto se dají na kontaktním grilu připravit různé lahodné pokrmy. Jejich doménou je spíše dušení a pečení masa.

Kontaktní grily jsou opatřeny horní ohřevnou deskou. V této desce naleznete zabudované elektrické spirály, jejichž úkolem je zajišťovat ohřev. Většinou se griluje na teflonové nebo litinové desce či mřížce.

Na kontaktním grilu připravíte rychle a snadno maso, brambory či zeleninu. Součástí těchto grilů bývá odváděč tuku, díky kterému bude připravované jídlo zdravější. Misku s odkapaným tukem je velice snadné vyjmou, tuk vylít a misku umýt.

Při zakoupení grilu buďte velice pečlivý. Rozhodně je vhodnější zakupovat grily ve specializovaných obchodech, kde máte jistotu, že dostaneme to, co skutečně požadujete. Pokud nakupujete přes internet, může se vám stát, že vám pošlou jiný gril či gril pokažený. Součástí každého grilu by měl být také srozumitelný návod v českém jazyce. Někteří výrobci prodávají své produkty spolu s příslušenstvím. V jiném případě si toto příslušenství musíte dokoupit samostatně.

Datum: 1.7.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.