Aktuality

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelínLéto už je v plném proudu a grilovací sezóna taktéž. Na grilu si můžete připravit celou řadu pokrmů, které poškádlí chuťové buňky nejen vaše, ale i vašich přátel. My vám nabízíme jedinečný recept, kterým oslovíte své přátele.

V posledních letech získává na oblibě grilovaný hermelín. My vám nabízíme jednu z možných alternativ, jak grilovaný hermelín připravit.

Nejdříve si připravíme všechny potřebné ingredience. Na grilovaný hermelín použijeme:

  • sýr Hermelín
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku
  • grilovací koření.

Příprava není nijak náročná a nezabere vám ani 10 minut.

Nejdříve si připravíme marinádu, kterou potřeme hermelín. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek. Marinádu necháme pár minut uležet. Mezi tím si nachystáme kousek alobalu, do kterého pak hermelín zabalíme. Alobal musí být dostatečně veliký, aby nám pak hermelín neprotekl. Rozhodně nepoužívejte na zabalení hermelínu stejný obal, ve kterém jste tento sýr zakoupili!

Hermelín uložíme na alobal a pořádně jej marinádou protřeme ze všech stran i z boku. Takto upravený hermelín necháme zhruba jednu hodinu. Pak už jen zbývá hermelín položit na pořádně rozžhavený gril. Tento sýr grilujeme z každé strany 5 – 10 minut. Přitom dáváme pozor, aby nám nevytekl.

Takto připravený hermelín opatrně vyndáme z grilu a podáváme s chlebem či pečenými brambory a zeleninovým salátem.

Dobrou chuť.

Datum: 18.6.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.