Aktuality

Vodní grily

Grilované masoVelice zajímavým typem grilů jsou vodní grily. Pokud uvažujete o zakoupení tohoto grilu, nejdřív ze všeho pouvažujte, kolik lidí jej bude používat. Podle toho si zakupte správně veliký gril. Pořídit si můžete tyto grily v různých velikostech. Chcete-li grilovat na balkóně, určitě uvítáte menší variantu. Bude-li pořádat velkou rodinnou sešlost, jistě bude vhodnější gril větších rozměrů.

Vodní grily jsou velice snadné na obsluhu a navíc u nich ušetříte na topivu. Vodní gril totiž nevyužívá k topení uhlí ani dřevěné brikety. Využívá se pouze středně tvrdé nebo tvrdé dřevo. Uvnitř grilu naleznete nádobu s vodou, která slouží k chlazení vzduchu. Optimální teplota, která je vhodná pro úpravu masa se pohybuje kolem 150-200°C. Běžně však teplota žáru dosahuje až 500°C. Proto je nutné vzduch ochlazovat. A právě k tomu slouží již zmíněná nádoba s vodou. U běžných grilů je možné polévat uhlíky vodou, abychom docílili nižší teploty ke grilování.

Nádoba s vodou kromě ochlazování slouží také k odchytávání tuku z masa. U dřevěných grilů dochází často k odkapávání toku do ohně, což způsobuje vznik škodlivých látek. Vodní systém vznik karcinogenních látek minimalizuje.

Na vodním grilu můžete tepelně upravovat všechny druhy masa nebo zeleninu. Vše na grilu připravíte rovnoměrně a bez otáčení. Pokrmy jsou připravovány ve směsi tepla, vodní páry a dýmu. To všechno proudí v grilu všemi směry a není nutné připravované jídlo otáčet.

Výrobci mysleli i na náročnější klientelu. Vyrábí různé doplňky, grilovací nástavce či odkládací mřížky. Díky nim je grilování rychlejší a můžete připravovat více jídla najednou.

 

Datum: 3.6.2013 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.