Aktuality

Lahodná grilovaná hovězí roláda

Grilovaná roláda

Grilovaná roláda

Letní počasí jako by přímo lákalo k posezení s přáteli někde na zahradě nebo třeba na terase. Takové setkání se neobejde především bez dobrého jídla. Takže vytáhněte gril a dejte se společně s vašimi přáteli do přípravy skvělého jídla.

A pokud máte už dost starých receptů a chcete proto vyzkoušet něco nového, neokoukaného, tak svým hostům připravte vynikající grilovanou hovězí roládu plněnou míchanými vejci a slaninou.

K přípravě grilované rolády budete potřebovat tyto ingredience:

600g hovězí kýty,
1 červenou cibuli,
6 plátků slaniny,
1 zelenou papriku,
4 vejce,
sůl, pepř,
40g másla
a 100ml bílého vína.

S těmito surovinami se můžete pustit směle do práce.

Nejdřív je nutné vzít hovězí kýtu, rozříznout ji a pěkně rozložit na vál a naklepat. Tím vznikne velká rovná plocha, na kterou se pak položí další ingredience a následně zabalí. To je ale ještě daleko, předtím je nutné udělat ještě spoustu kroků. Natáhnuté a naklepané maso se osolí, opepří a pokape bílým vínem, a to z obou stran.

Zatímco necháme maso pořádně nasát chuť a vůni vína si připravíme pánev, na které rozpustíme máslo a dozlatova na ní osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přihodíme papriku, trochu orestujeme a polijeme rozšlehanými vejci. Ty pak mícháme tak dlouho, dokud neztuhnou. Míchaná vejce máme hotové a můžeme se vrátit k masu.

Ještě předtím, než na maso přidáme míchaná vejce, rozprostřeme na něj plátky slaniny. Teprve na ni pak přidáme už připravená míchaná vejce. Pak uchopíme jednu stranu masa a srolujeme ho. Roládu je nutné svázat pevným provázkem, aby se nerozjela. Než dáte maso na gril, je nutné ho zabalit do alobalu, aby se hned nespálilo a dobře propeklo. Pak už se můžete pustit do samotného grilování.

Maso byste na grilu a v alobalu měli nechat přibližně 80 minut. Pak se alobal oddělá a maso vrátí zpátky na gril, asi tak na 15 minut. A můžete podávat.

Datum: 23.6.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.