Aktuality

Grilovaný camembert na medu

otevreny-grilGrilovaný camembert na medu je dokonalou pochoutkou pro milovníky sýra, která kombinuje sladkou a slanou chuť do harmonického celku. Tento jednoduchý recept přináší nevšední gurmánský zážitek, který může být podáván jako předkrm nebo jako neotřelá svačina na zahradní party.

Camembert na medu připravený na grilu je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní pokrm, který zaujme na první pohled i ochutnávku. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, což vám umožní strávit více času s přáteli a rodinou, místo abyste stáli u grilu. S tímto receptem si můžete vychutnat kousek Francie přímo u vás na zahradě.

Pro přípravu čtyř porcí tohoto lahodného jídla budete potřebovat následující ingredience:

  • jeden velký camembert (v dřevěné krabičce),
  • 2 lžíce medu,
  • čerstvé tymiánové listy (nebo rozmarýn, podle chuti),
  • 1 stroužek česneku nakrájený na tenké plátky,
  • a olivový olej pro potření.

Před grilováním nezapomeňte camembert vyjmout z plastového obalu, ale nechte jej v jeho dřevěné krabičce. Dno krabičky potřete malým množstvím olivového oleje, aby se zabránilo připálení. Vršek sýra jemně nařízněte, vložte do něj plátky česneku a posypte tymiánem nebo rozmarýnem. Celý camembert poté pokapejte medem, což přidá pokrmu jedinečnou sladkost a plnost chuti.

Gril předehřejte na střední teplotu a camembert v krabičce umístěte přímo na grilovací rošt. Pokud používáte gril bez víka, můžete sýr přikrýt alobalovým „stanem“, aby se lépe rozpustil, ale zároveň neztratil svůj tvar. Grilujte přibližně 10–15 minut, než se sýr krásně rozteče uvnitř krabičky. Doba grilování se může lišit v závislosti na intenzitě ohně a typu grilu, proto stav sýra pravidelně kontrolujte.

Jako ideální přílohu ke grilovanému camembertu na medu podávejte čerstvé, lehce opečené bagety nebo křupavé toastové chleby, které dokonale doplní krémovou texturu a výraznou chuť rozpuštěného sýra.

Datum: 19.3.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.