Aktuality

V zimě grilujte z pohodlí domova

Ti nejnáruživější milovníci grilování se této své libůstky neobejdou ani během studených zim. Jen co trochu vysvitne sluníčko, tak vytahují gril a chystají dobroty na grilování. I kdyby mělo jít jen o obyčejné špekáčky.

Ne všichni ale toto nadšení sdílejí. Naštěstí existuje řešení, jak si i v zimě můžete pochutnat na grilovaném steaku a přitom nezmrznout. Stačí si pořídit kontaktní gril, se kterým můžete grilovat za jakéhokoliv počasí z pohodlí vašeho domova.

Kromě toho, že budete moct grilovat kdykoliv se vám zlíbí, mají kontaktní grily i další výhody. Mezi ně patří i to, že při grilování nevzniká žádný kouř, který by vám v domě zapáchal (samozřejmě za předpokladu, že grilované pokrmy v něm připravované nespálíte).

Další výhodou je to, že jídlo připravované v kontaktním grilu je mnohem zdravější. Z grilovaných kousků masa totiž veškeré šťáva steče do odkapávače. Jídlo se rovněž připravuje s minimálním množstvím tuku.

Ani s přípravou grilu před grilováním nebudete mít žádnou práci. Stačí ho jen strčit do zásuvky a navolit si správný program. Nečeká vás tedy žádný boj s dřevěným uhlím či briketami. Nemusíte si dělat ani starosti s nepořádkem. A i úklid po grilování je velmi snadný. Grilovací desky stačí opláchnout vodou se saponátem.

Kontaktní gril je také mnohem levnější než venkovní gril. Cenu ale samozřejmě ovlivňuje řada faktorů, např. velikost, množství funkcí, spotřeba energie atd.

Ale ani kontaktní gril není dokonalý. Znalci grilování budou jistě namítat, že jídlo z klasického grilu chutná líp. Navíc jste závislí na elektrické energii. Tyto grily bývají také mnohem menší, takže na nich nepřipravíte zaráz tolik jídla, jako běžných grilů.

Co se týče pokrmů, které lze na kontaktním grilu připravit, tak jejich nabídka si v ničem nezadá s klasickým venkovním grilem. Připravovat tak můžete hovězí steaky, burgery, ryby nebo na nich můžete také grilovat ovoce či zeleninu.

Datum: 1.12.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.