Aktuality

Kuřecí prsa na grilu

grily-grilovane-kureKe každému grilování patří bezpochyby kuřecí prsa. S tímto pokrmem se dokážete zavděčit téměř každému hostu (především pak dětem, které mají v tomto směru hodně vyhraněný jazýček). I tak běžné jídlo ovšem můžete vylepšit, pokud použijete ty správné ingredience.

Samozřejmě neuděláte chybu, pokud použijete marinádu koupenou v obchodě, ale ta vyrobená přímo vámi u vás doma bude mít vždy něco lepšího do sebe. Její příprava přitom nemusí být vůbec složitá, což si můžete vyzkoušet např. na níže uvedeném receptu.

Ke grilovaným kuřecím prsům s vlastní kari marinádou budete potřebovat:

- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžičku kari koření
- 2 lžičky koření na pečené kuře
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce oleje
- 0,5 lžičky mletého černého pepře

V první řadě je potřeba postarat se o kuřecí maso. To omyjte, odblaňte a osušte. Kuřecí prsa pak rozkrájejte na plátky, které budete posléze namáčet do vlastnoručně připravené marinády.

V dalším kroku si přepravte dostatečně velkou misku, do které přidáte olej, hořčici, všechno již uvedené koření a vše nakonec polijete sójovou omáčkou. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Do vzniklé směsi pak přidejte plátky kuřecího masa a vše dejte uležet minimálně na hodinu do lednice. Pokud se do příprav pustíte den předem a maso tak necháte v ledničce před noc, tím lépe. Marináda se tak do masa pořádně nasákne a maso tak získá jedinečnou chuť a vůni.

Mísu s marinovaným masem vyndejte tak hodinu před samotným grilováním, aby získalo pokojovou teplotu. Jednotlivé plátky kuřecího masa grilujte na středním ohni tak 15 minut (záleží na tom, jak silné jednotlivé plátky budete mít). Jakmile maso získá zlatavou barvu, můžete ho z grilovacího roštu sundat a přendat na talíř.

Ke grilovaným kuřecím prsům můžete podávat pečené brambory nebo hranolky. Výběrně se k nim bude hodit i čerstvá zelenina.

Datum: 17.3.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.