Aktuality

Úschova grilu na zimu

Čištění grilu

Čištění grilu

Pomalu ale jistě nastává čas, kdy se budete muset opět rozloučit s oblíbenou letní kratochvílí, kterou grilování bezesporu je. Za skvěle proběhnutou sezonu byste se grilu měli také vy dobře odvděčit a důkladně ho před uskladněním vyčistit.

Díky očištění grilu a jeho důkladné kontrole ušetříte čas na jaře před začátkem nové grilovací sezony. Po vytažení grilu a jeho zběžné kontrole se pak už můžete rovnou pustit do grilování. Čištění a údržbu byste neměli podceňovat také z dalšího důvodu, kterým je zvýšení životnosti vašeho grilu.

V první řadě je důležité zbavit gril zbytků jídla. Vyčistit byste měli především grilovací rošt, na který se často připékají kousky pokrmů. U grilu na dřevěné uhlí nezapomeňte vymést popel. Gril je také potřeba zbavit mastnoty. K čištění můžete použít obyčejný saponát. Pokud gril budete ukládat pod ochranný obal, nechte ho nejdřív důkladně oschnout.

Během čistění můžete provádět kontrolu grilu. Nalezené nedostatky byste měli co nejdříve odstranit. U plynového grilu se také doporučuje nechat ho pořádně vypálit. Zapněte tedy všechny hořáky a nechte je asi 10 minut hořet naprázdno. Z bezpečnostních důvodů také nezapomeňte na zimu zavřít plynovou bombu. To platí především v případě, kdy gril budete uchovávat v některé místnosti v domě.

Při zazimování grilu je důležité vybrat správné místo, kam gril uklidíte. Mělo by to být na místě, kde mu nebudou škodit žádné povětrnostní vlivy. Déšť, sníh nebo i kroupy patří mezi největší nepřátele grilu. Ohroženy jsou především jeho kovové části, které tak mohou velmi snadno zreznout.

Pokud na gril v domě, garáži nebo v kůlně místo, měli byste použít alespoň ochranný obal. Ten bývá někdy součástí balíčku, když gril kupujete. Není ale problém obal dodatečně koupit ve specializovaných obchodech nebo v hobby marketech.

Datum: 3.10.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.