Aktuality

Grilovaný hermelín v hamburgeru

Základy grilováníKromě klasických hovězích steaků a grilovacích klobásek a špekáčků se čím dál častěji objevují při grilování také hamburgery. Ne všem ale tradiční americký pokrm připravený z tučného masa chutná. Alternativou může být např. hamburger připravený z libového masa. Takového strávníka ale můžete překvapit a místo masa vložit mezi housky grilovaný sýr, např. hermelín.

Při přípravě se neobejdete bez těchto surovin:
- Kvalitní housky (nebo hamburgrové bulky)
- Hermelín na grilování

Pro výrobu vlastní domácí marinády si připravte:
- Bylinky dle vlastního uvážení
- Olej
- Česnek
- Sůl a pepř

A na oblohu:
- Šalotku
- Slaninu
- Červenou papriku
- Ledový salát

Nejvíc času na přípravu zabere samozřejmě marináda. I když moc časově náročná není. Asi nejtěžší bude výběr bylinek. Ten samozřejmě závisí na tom, co máte rádi. Hodí se např. tymián, libeček, bazalka, provensálské koření a řada dalších. Vybrané bylinky důkladně omyjte a nakrájejte nadrobno. Přidejte olej, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

Vzniklou marinádou následně potřete hermelín ze všech stran. Hermelín pak zabalte do alobalu. V ideálním případě můžete hermelín ještě na pár hodin hodit do ledničky.

Alobal s marinovaným hermelínem pak vložte společně s červenou paprikou a slaninou na grilovací rošt nebo grilovací kámen. Grilujte na mírném žáru, sýr uvnitř alobalu se musí dobře propéct. Před koncem grilování můžete k již grilovaným pokrmům přidat také rozkrojenou housku. Nechte ji tam jen krátce, stačí, když se opeče do křupava.

Po ugrilování už jen stačí bulku naplnit salátem, slaninou, šalotkou, červenou paprikou (z které jste předtím sundali slupku) a grilovaným hermelínem. Pořadí jednotlivých surovin je už jen na vašem vlastním uvážení.

K hamburgeru s grilovaným hermelínem můžete podávat například hranolky nebo pečenými bramborami a bohatou zeleninovou oblohou.

Datum: 20.7.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.