Aktuality

Grilování na balkoně

otevreny-grilGrilování nemusí vždy probíhat jen na terase u domu na zahradě. Skvělé grilování na klasickém grilu si můžete užít také na balkoně. Kvůli bezpečnost byste se raději měli vyvarovat grilům na dřevěné uhlí a svou pozornost věnovat spíše elektrickým a plynovým grilům.

Ještě před tím, než vůbec začnete uvažovat o grilování na balkoně a koupení potřebného grilu, byste si měli v domovním řádu ověřit, že je grilování vůbec povolené. Pokud to zakázané nebude, měli byste v rámci udržení dobrých sousedských vztahů obejít nejbližší spolunájemníky a oznámit jim, že se chystáte grilovat.

Při grilování na balkoně je potřeba věnovat dostatek pozornosti bezpečnosti. V první řadě byste měli dodržovat veškerá doporučení od výrobce grilu. Samotný gril pak umístěte co možná nejdál od věcí, které by v případě nějaké nehody mohli okamžitě začít hořet. Gril by měl stát na rovném, nehořlavém podkladu a nikdy byste ho neměli nechat bez dozoru.

Pozor si dejte také na počasí. Bude-li foukat moc silný vítr, raději grilování přeložte na jiný den. Vždycky byste také měli mít po ruce spolehlivé hasební zařízení a žáruvzdorné rukavice. Při grilování si dobře pohlídejte malé děti a domácí mazlíčky. Samotný gril by pak měl být ve vynikajícím stavu. Čištění a údržbě grilu tedy věnujte dostatečnou péči.

Než vůbec začnete uvažovat o tom, který gril pro vás bude nejlepší, zkuste si odpovědět na otázku, jestli máte místo, kam gril uskladníte, když nebudete grilovat. Nejlepším řešením by byl samozřejmě sklep. Pak je ale otázkou, jak často plánujete grilovat. Přenášet každou chvíli gril ze sklepa a zpět, zvlášť v případě, že půjde o objemnější gril, může být docela nepraktické. Na druhou stranu nemůžete nechat gril jen tak na balkoně, kde na něj budou působit různé povětrnostní vlivy.

Pokud tedy budete skladovat gril ve sklepě, vybírejte mezi takovými, které nejsou moc rozměrné ani těžké a dají se tak snadněji přenášet. V případě uskladní grilu na balkoně, dokupte k němu ještě ochranný obal, který ho před nepříznivým počasím bude dostatečně chránit.

Datum: 1.4.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.