Aktuality

Grilované chobotnice dvakrát jinak

grily_grilovane-chobotnicePřestože chobotnice nepatří zrovna mezi pokrmy, bez kterých se při grilování nelze obejít, určitě byste se jim neměli vyhýbat a alespoň jednou si je zkusit připravit na grilu. Možná vás nakonec ještě překvapí a stanou se nedílnou součástí vašeho grilování.

Na grilu připravené chobotnice s bylinkami

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:

- chobotnice,
- citronovou šťávu,
- bazalku,
- petrželku,
- ocet,
- olivový olej,
- sůl a pepř.

Připravte si misku, ve které smícháte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu s octem a olejem, vše navíc osolte a opepřete. Mezitím byste už na sporáku měli ve slané vodě do měkka vařit chobotnice. Po změknutí je omyjte, dobře osušte a pokapejte olejem. Mírně je také osolte a opepřete.

Následuje samotné grilování, které by mělo probíhat na středním žáru přibližně 3 minuty. Než se pustíte do konzumace, nechte je ještě chvíli odležet. Po naservírování je potřete připravenou citronovou šťávou a posypte nasekanou bazalkou a petrželkou. Grilované chobotnice podávejte s čerstvým pečivem.

Grilované chobotnice v marinádě

Bez marinády se dnes neobejde snad žádné grilování. Ne jinak je tomu i při grilování chobotnic. K přípravě budete potřebovat:

- chobotnice,
- limetkovou šťávu,
- česnek,
- kurkumu,
- petržel,
- ocet,
- olivový olej,
- sůl.

V první řadě je potřeba uvařit chobotnice ve slané vodě do měkka. Poté chobotnice opláchněte a nechte okapat.

Mezitím se můžete pustit do přípravy marinády. Do misky nalejte olivový olej, přidejte limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, kurkumu a čerstvě nasekanou petrželku. Dle chutí marinádu osolte. Směs dobře promíchejte. Následně do ní vložte uvařené chobotnice a nechte je tak hodinku odpočívat v ledničce.

Takto připravené chobotničky poté napíchněte na grilovací špejle a jen krátce grilujte na středním či větším žáru. Chobotničky byste měli mít během 5 minut ugrilované.

Datum: 17.3.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.