Aktuality

Ovesné sušenky připravené na grilu

Grilování

Grilování

To, že na grilu jde připravit všechno, od masa přes sýry až po ovoce a zeleninu, ví jistě každý. Možná ale některé překvapí, že na grilu můžete připravit také ovesné sušenky. Asi s nimi nebudete mít moc velký úspěch u dospělých, ale můžete si být jistí, že děti vás budou za takovou pochoutku milovat.

Pro přípravu ovesných sušenek si připravte:

75 g másla,
100 g hořké čokolády,
50 g lískových oříšků,
300 ml. ovesných vloček,
250 ml třtinového cukru,
100-200 ml pšeničné mouky,
25 ml bílého cukru,
1 velké vejce,
½ vanilkového lusku,
½ lžičky prášku do pečiva,
špetku soli.

Nejdříve si v malém hrnci rozpusťte máslo, poté ho odstavte a přidejte třtinový cukr. Ze semen z vanilkového lusku, vejce a soli vyšlehejte pěnu. Do ní vmíchejte ovesné vločky. K této směsi pak opatrně přimíchejte také směs máslovou.

Během míchání přidejte prášek do pečiva a také pšeničnou mouku. Tu ale přidávejte postupně a dávejte přitom pozor, jestli není těsto příliš suché. Nemusíte přitom spotřebovat veškerou mouku. Pokud je vejce menší, budete potřebovat i méně mouky.

Jakmile budete mít těsto nachystané, nechte ho chvíli odpočinout. Mezi tím si můžete nadrobno nasekat čokoládu a lískové oříšky. Ty posléze přidejte do těsta. Z něho následně vyválejte váleček o průměru přibližně 5 cm. Na pár hodin ho pak umístěte do chladničky. V posledním bodě těsto nakrájejte asi na 2 cm silná kolečka, která rozložíte na pečicím papíru.

Když už jsou sušenky připravené nastal čas také na přípravu samotného grilu. Ten si rozpalte na nepřímý žár, teplota by neměla přesáhnout 180 °C. Nejlépe se vám sušenky budou dělat na grilovací kameni. Až bude kámen dostatečně rozehřátý, můžete na něj položit pečící papír i se sušenkami.

Ovesné sušenky se grilují přibližně 8-12 minut. Po vytáhnutí z grilu nechte sušenky ještě chvíli chladnout. Pak už se můžete s radostí pustit do jejich konzumace.

Datum: 19.1.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.