Aktuality

Vlastní dresingy ke grilování

Během zimních měsíců máte jedinečnou příležitost vyzkoušet si přípravu několika dresingů, kterými se budete moct pochlubit v příští grilovací sezoně. V této době si můžete experimentovat s řadou receptů, a nakonec vybrat ty, které vám budou nejvíce chutnat.

Začít můžete např. s tradičními ingrediencemi, jako je hořčice. A když k ní přidáte trochu chilli pasty, získáte jedinečnou pikantní směs. K přípravě tohoto dresingu budete potřebovat:

1 šálek žluté hořčice,
½ šálku jablečného octa,
¼ šálku medu,
¼ šálku hnědého cukru,
1 lžíci chilli pasty,
1 lžíci kečupu,
2 lžičky worcestrové omáčky,
1 lžičku česneku (může být jak sušený, tak i čerstvý),
pepř podle chuti (nejlépe čerstvě namletý).

Veškeré tyto pak stačí už jen smíchat dohromady, dochutit podle vlastních představ a nechat přes noc v ledničce. Jde o rychlý a snadný recept, díky kterému si ještě více pochutnáte na svém oblíbeném grilovaném steaku.

Chcete-li zkusit něco originálnějšího, můžete se pustit do přípravy malinového dresingu. Jedná se o dresing, který v sobě kombinuje slanou a sladkou chuť a výborně se hodí především ke grilovaným sýrům.

Co všechno budete k přípravě potřebovat?

¼ šálku malin (čerstvých či kompotovaných, použít můžete tak malinovou marmeládu),
¼ šálku meruněk (kompotovaných, čerstvých nebo i marmeládu),
¼ šálku balsamicového octa,
¼ chilli omáčky (použít můžete jak sladkou verzi, tak i tu klasickou pálivou),
1 lžičku mleté papriky,
½ menší cibulky (nadrobno nakrájené),
pepř (čerstvě namletý).

V tomto případě nebude stačit, když ingredience dáte do misky a zamícháte. Tentokrát musíte vzít do ruky mixér a vše rozmixovat. Výsledkem by měla být úplně hladká konzistence dresingu. Poté ho opět vložte přes noc do ledničky. A pokud ho uložíte v uzavíratelné nádobě, tak se vám nezkazí a vy ho můžete použít i za několik týdnů.

Datum: 3.1.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.