Aktuality

Pivo a grilování

Grilování bez oblíbeného hořkého moku si asi dokáže představit jen málokdo. Vychlazené pivo je jeho nedílnou součástí stejně jako grilovaný steak nebo dobrá parta. Pivo ale najde uplatnění také v kuchyni při přípravě pokrmů určených ke grilování.

Pivo jako součást marinády

Jestliže jako základní surovinu pro výrobu vlastní grilovací marinády zvolíte pivo, nejlépe pak světlý ležák, můžete se těšit na to nejšťavnatější maso, jaké jste kdy jedli. Receptů na pivní marinádu najdete mnoho. Někdo doporučuje s pivem začít, jiný tvrdí, že pivo stačí do marinády přidat pár hodin před samotným grilováním.

Restování s pivem

Pokud něco restujete znamená to, že maso, které nejdříve zprudka osmažíte, vložíte do hrnce s trochou vody a pod pokličkou ho na mírném ohni dusíte. U grilování si nejdříve maso poduste na pivě v kuchyni na sporáku nebo přímo na ohni na grilu. Přibližně po 20 minutách přendejte maso z nádoby přímo na gril, kde ho na prudkém ohni dopečte. Maso by mělo být dostatečně měkké, takže bude stačit, když ho budete grilovat 5-6 minut.

Pivní osvěžovač vzduchu

Při grilování můžete využít pivo i jako vůni. Stačí ho nalít do pánve nebo jiného odolného nádobí a položit ho do grilu takovým způsobem, aby se během grilování odpařovalo. Vůně z pivní lázně se poté spojí s kouřem, díky čemuž vznikem jedinečné aroma, které se přenese na grilované maso.

Pivní omáčka

A protože piva není nikdy dost, můžete si ke grilování vyrobit také vlastní pivní omáčku. Stejně jako u pivních marinád i u omáčky z piva existuje přehršel nejrůznějších receptů, ze kterých lze vybírat. Základem ovšem zůstává pivo, koření a trocha cukru, které se smíchají a krátce povaří. Jaké pivo zvolíte a které koření si vyberete záleží pak už jen na vás. Můžete zkusit některý zaručený recept nebo můžete experimentovat podle vlastích chutí.

Datum: 1.4.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.