Aktuality

Které maso se hodí ke grilování

grily-grilovana-stehnaGrilování vždy bylo, je a bude především o mase. Přestože se dnes už žádná grilovací párty neobejde bez grilovaného ovoce, zeleniny nebo sýru, maso i nadále zůstává v hlavní roli. I když na grilovací rošt můžete dát téměř každé maso, jsou přece jen kousky, které se ke grilování hodí víc než jiné.

Hovězí maso – z hovězího masa se na grilování nejvíce hodí např. hovězí svíčková, roštěnec, ořech nebo také žebírka. Chcete-li vyzkoušet něco netradičního, zkuste hovězí pupek. U hovězího maso je potřeba vědět, že se nerozklepává a že na rošt se umisťuje hned vedle sebe. Díky tomu si udrží šťávu.

Vepřové maso – z vepřového masa vybírejte na grilování spíše libovější kusy. Vhodná je zejména krkovička, kotleta nebo panenka, kterou je dobré nakrájet na medailonky. Vepřové maso se doporučuje naložit alespoň přes noc do kvalitní marinády.

Kuřecí maso – tady neuděláte chybu, ať se rozhodnete pro jakýkoliv typ masa. Kromě nejoblíbenějších kuřecích prsou můžete grilovat také kuřecí stehna nebo křídla. Pokud máte správné nástroje, můžete si na grilu klidně připravit také celé kuře.

Ryby – při výběru ryb a mořských plodů ke grilování byste se měli zaměřit především na čerstvost. Před začátkem grilování se vyplatí rybu naříznout a dobře prosolit. U grilování ryb se kromě soli neobejdete rovněž bez másla, citronu a různých bylinek.

Jehněčí maso – s jehněčím se při grilování moc často nepotkáte, což je podle opravdových znalců docela škoda. Pokud se odhodláte tento druh masa vyzkoušet, volte nejlépe maso ze hřbetu. Stejně jako vepřové maso i jehněčí se doporučuje před grilováním naložit do marinády.

Abyste si mohli pochutnat na dobře grilovaném mase, je potřeba pohlídat, aby na grilu nebylo moc dlouho. Doba grilování je samozřejmě u každého druhu masa jiná. Důležitou roli hraje také tloušťka masa. Pokud si nejste jisti, zkuste se řídit obecným pravidlem, že na každý centimetr výšky připadají 2 minuty grilování.

Datum: 1.3.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.