Aktuality

Jak vyčistit gril bez chemikálií

Čištění grilu

Čištění grilu

Bez grilování si už dnes většina lidí nedokáže léto představit. Vůně grilovaného masa či zeleniny, parta dobrých přátel a krásné slunečné počasí k létu prostě neodmyslitelně patří.

Ovšem všechno dobré jednou skončí a nastává krutá reality v podobě nepořádku, špinavého nádobí, a především umaštěného grilu. Někteří lidé se rozhodnou gril po každém grilování nečistit. Zbaví ho jen největších nečistot s tím, že zbytek odstraní před dalším grilováním tím, že rošt pořádně vypálí. Velký žár přece odstraní veškeré nečistoty a gril vyčistí.

To samozřejmě není pravda. Žár na vyčištění grilu rozhodně nestačí. Pokud si tedy chcete na vynikajícím grilovaném mase vždy pochutnat, musíte věnovat péči jeho pravidelné údržbě.

S grilováním se většinou končí pozdě v noci. Takže je jasné, že čištění musí počkat do druhého dne. Pokud ale skončíte dřív, ještě za denního světla, vrhněte se na čištění hned. Teplý gril se totiž čistí daleko lépe. Před čistěním si připravte veškeré potřebné náčiní.

Především budete potřebovat speciální drátěný kartáč, nejlépe dva. Jeden širší pro čištění větších ploch a jeden užší, se kterým se dostanete do hůře dostupných míst. Neobejdete se ani bez speciálního čističe na gril, který gril zbaví mastnoty a připálených zbytků.

V současné době se často diskutuje o tom, že se používá až příliš mnoho chemie. Proto čím dál víc lidí zkouší využít na čištění přírodní prostředky. Také při čištění grilů můžete vyzkoušet několik přírodních prostředků. Účinná je např. směs mýdla a jedlé sody. Vzniklou kaší pak pomocí kartáře může gril drhnout. Počítejte ale s daleko větší námahou.

Na odstraní nečistot z grilu je dobrá také káva. Gril stačí kávou polít, chvíli nechat působit, a nakonec dočistit kávovou sedlinou. Ještě lepšího účinku docílíte v případě, kdy takto ošetřený rošt zabalíte na noc do novin.

Datum: 17.2.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.