Aktuality

Grilovaný srnčí hřbet

Které jídlo je nejtěžší ugrilovat? Mnozí na tuto otázku jistě odpoví, že nejtěžší je správně ugrilovat steak. A nemusí jít jen o klasický hovězí steak. Výzva pro mnohé, i zkušené, kuchaře, je grilování zvěřiny. Jestli si tedy dostatečně věříte, můžete se pustit do přípravy grilovaných srnčích steaků.

K přípravě této pochoutky budete potřebovat:

  • 300 g srnčího hřbetu,
  • 40 g hnědého cukru,
  • 40 g červeného octa,
  • 100 ml olivového oleje,
  • zelenina nakrájená na kostičky (cuketa, lilek, paprika, česnek, jarní cibulka),
  • rozmarýn,
  • sůl a pepř.

Srnčí maso, které budete dávat na gril, by mělo mít pokojovou teplotu. Z mrazáku byste ho tedy měli vyndat alespoň večer před grilováním. Srnčí hřbet rozkrojte na 3 menší kousky, které pořádně osolte o opepřete. Před umístěním masa na gril ho ještě pokapejte trochou oleje, aby se vám nepřichytávalo k roštu. Gril by měl být v tuto chvíli už hodně rozpálený. Srnčí steaky se grilují jen krátce, stačit by vám měli přibližně 2 minuty.

Po ugrilování sundejte maso z grilu a zabalte ho asi na 5 minut do alobalu. Neuzavírejte ho ale úplně natěsno. Vytvořit byste měli spíš něco jako kapsu, kde bude maso moct dýchat. Asi po těch 5 minutách můžete maso z alobalu vyndat a nakrájet na plátky.

Než se maso ugriluje a dostatečně odpočine v alobalu, máte akorát tak čas na přípravu sladkokyselého nálevu. Ten máte během chvilky hotový. Stačí vzít cukr a ocet a svařit je na polovinu. Během vaření přidejte do nálevu nahrubo namletý černý pepř. Nakonec přidejte olivový olej a směs osolte.

Nakonec vezměte všechnu uvedenou zeleninu, cuketu, lilek, papriku a jarní cibulku, nakrájejte ji na větší kostičky a opečte ji na grilu tak, aby zůstala pěkně křupavá. Přidáme rozdrcený česnek a trochu rozmarýnu a vše dobře promícháme. Zeleninu pak servírujte spolu s masem a sladkokyselým dresingem.

Datum: 14.12.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.