Aktuality

Jak si poradit s grilováním zvěřiny

Grilování patří mezi aktivity, kterým se lze v průběhu letních měsíců jen těžko vyhnout. Buď jste sami propadli kouzlu tomuto způsobu přípravy pokrmů nebo aspoň znáte někoho, kdo strašně rád griluje. Pak se určitě nevyhnete pozvání na narozeninovou grilovačku nebo na přátelské posezení spojené s grilováním.

Při těchto příležitostech jste určitě narazili na nejrůznější pokrmy a recepty. Asi nejčastěji se jednalo o maso, drůbeží, hovězí nebo vepřové. Jen málokdy narazíte na takovou specialitu, jako je grilovaná zvěřina.

Přitom zvěřina patří mezi nejcennější maso. Je totiž nejen velmi chutné, ale také výživné. Na rozdíl od jiných druhů maso obsahuje zvěřina více bílkovin a minerálních látek. Další jeho silnou stránkou je lehká stravitelnost. Bývá také často zařazována mezi dietní jídla, protože obsahuje jen minimum tuku. Je to také vhodný druh masa na grilování. Vyzkoušet tak můžete grilované srnčí, dančí nebo kančí maso.

I při grilování zvěřiny je důležitý správný výběr masa. Ke grilování se nejlépe hodí maso z kýty, hřbetu nebo svíčková. Než se pustíte do jeho zpracování měli byste nechat maso pořádně odležet. Jinak řečeno, maso ze zvěřiny byste měli nechat před použitím minimálně tři dny v chladničce.

U grilování zvěřiny je důležité také marinování. Maso byste měli naložit minimálně přes noc. Zvěřina je přece jen tužší maso, které ke změknutí potřebuje více času než vepřové či hovězí maso. Co se týče složení marinády, tedy použitých bylinek, tam záleží především na vás, čemu dáváte přednost. Pamatujte ale na to, že nic se nemá přehánět. Čím jednodušší směs koření vytvoříte, tím výraznější bude chuť grilovaného masa.

U samotného grilování zvěřiny pak platí základní pravidlo: malé kousky grilujte při vysoké teplotě a krátkou dobu, velké kusy grilujte naopak, delší dobu při nižší teplotě.

Datum: 1.12.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.