Aktuality

Péče o gril po konci sezony

Čištění grilu

Čištění grilu

Jak už to bývá, všechno hezké musí jednou skončit. S koncem teplých dnů končí i velmi oblíbená grilovací sezona. A aby byla i ta příští minimálně tak dobrá, jako ta letošní, je potřeba věnovat dostatečnou péči očistě grilovacího zařízení.

Gril není potřeba čistit důkladně čistit po každém grilování, o to větší péči je mu ale potřeba věnovat při zazimování. Po grilování stačí rošt se zbytky jídla jen nahrubo očistit např. pomocí mosazného kartáče. Na tuto činnost, kterou máte hotovou za pár minut, byste rozhodně nikdy neměli zapomínat. Zbytky grilovaných kousků, které by na grilu zůstali až do příštího grilování by určitě zkazili chuť nově grilovaného masa. Navíc se zvyšuje riziko tvorby karcinogenních látek.

Při čištění grilu se moc nedoporučuje používat saponáty. Přesto je dobré po nich čas od času sáhnout. Použít můžete běžné saponáty, jen u komponentů, které přijdou do styku s jídlem byste si měli ověřit, že jde o zdravotně nezávadné saponáty.

Čistění grilu není jednoduchá práce, proto byste si na tuto činnost měli vyměřit dostatek času. Důležitou roli přitom samozřejmě hraje i to, jak složitou konstrukcí váš gril disponuje. Čím složitější a členitější konstrukce, tím horší čištění. Lepší to budete mít také s novějšími grily, které mají často různé vychytávka, díky kterým vám ušetří čas při čištění.

Jakmile budete mít gril očištěný, je potřeba se ujistit, že jsou všechny komponenty suché. V opačném případě by jim totiž hrozila koroze. Nakonec je potřeba umístit gril na vhodné místo. Rozhodně byste ho neměli nechávat venku, kde na něj budou působit nepříznivé vlivy. V ideální případě by gril měl přečkat zimu v uzavřeném prostoru. Pokud ale v domě ani v garáži nemáte místo, můžete ho nechat i venku, ale určitě někde pod střechou. Součástí zazimováno grilu by měl být také obal, který ho bude chránit před vlhkostí.

Datum: 1.10.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.