Aktuality

Grilovaná vepřová krkovice v country marinádě

grily-krkovickaPokud jste si plánovali, že se začátkem jara konečně vytáhnete své grilovací náčiní a s chutí se pustíte do přípravy svých oblíbených grilovacích pokrmů, tak jistě moc nadšení z návratu zimy určitě nejste. Na druhou stranu ale máte více času popřemýšlet o tom, s čím novou sezónu zahájíte. Možná máte své osvědčené recepty, možná hledáte něco nového, co byste zařadili do jídelníčku. A co takhle vyzkoušet grilovanou krkovici v country marinádě.

Potřebovat budete:
- 1kg vepřová krkovice,
- mletý pepř a sůl,
- grilovací koření
- worcestrovou omáčku
- country koření
- olej,
- plnotučnou hořčici
- česnek.

Až budete mít všechny potřebné suroviny připravené, můžete se s chutí pustit do přípravy country marinády. Tu připravíte velmi jednoduše. Stačí když v misce smícháte grilovací koření, country koření, římský kmín, plnotučnou hořčici, worchstrovou omáčku, olej a prolisovaný česnek.

Naklepané, osolené a opepřené plátky krkovice pak už jen stačí marinádou dostatečně potřít nebo přímo vložit do misky a vložit nejméně na 3-4 hodiny do ledničky (ještě více maso nasákne marinádu, pokud zůstane v ledničce přes noc).

Vrchem přípravy je pak už jen samotné grilování. V tomto případě byste maso měli grilovat při mírné teplotě na rozpáleném grilu. Z každé strany by se mělo maso grilovat asi 3-5 minut. A můžete podávat.

K této grilované pochoutce si můžete ještě navíc připravit i česnekovou omáčku, kterou můžete podávat nejlépe s čerstvých chlebem a zeleninou. Do přípravy této omáčky se můžete pustit zároveň s přípravou marinády. Potřebovat budete jen jeden bílý jogurt, jednu zakysanou smetanu, asi 100 g majonézy, 5–8 stroužků česneku (nebo více či méně podle vaší chuti) na prolisování, zelené olivy (které si nasekáte), sůl a mletý pepř. Všechny tyto ingredience vezměte a v misce smíchejte dohromady. Tuto směs pak nechte vychladit v ledničce do doby, než skončíte s grilováním krkovice.

Datum: 19.3.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.