Aktuality

Grilování na kameni

grilovani-na-kameni

Grilování na kameni

V poslední době se u všech milovníků grilování stalo naprostým hitem grilování na kameni, na kterém můžete grilovat opravdu vše, co vás napadne. Tedy všechny druhy masa či uzenin, ale i ovoce, zeleninu nebo třeba i houby. Hodí se také na přípravu bramboráků. Jídlo ugrilované na kameni je chutnější i zdravější než jídlo připravované na klasickém grilu.

Pokud ochutnáte jídlo grilované na kameni, už nebudete chtít nic jiného. Pokrmy grilované na kameni mají vynikající chuť, která se ještě víc zvýrazní v případě, že kámen před začátkem grilovaní potřete tenkou vrstvou másla či některým výraznějším olejem. Díky tomu, že kámen dokáže po delší dobu udržet poměrně vysokou teplotu, dokážete za kratší dobu a také s velkou úsporou, protože nemusíte stále přikládat, připravit chutné a zdravé jídlo. Právě díky stabilní a stejnoměrné teplotě nepřichází jídlo o důležité vitamíny.

Kámen je nutné ještě před přidáním jídla dostatečně ohřát. Nemusíte se ale bát, že by vám to zabralo moc času. Na dřevěném uhlí je kámen během 15 minut ohřán na teplotu okolo 250 °C a vy se tak můžete pustit do grilování.

Výhodou kamenných grilovacích desek je především to, že je můžete používat na jakémkoliv typu grilu. Můžete je tedy použít jak u plynových, tak i u elektrických grilů. Pokud jde o způsob zatápění, můžete dál klidně topit dřevem či dřevěnými briketami, kameni otevřený oheň vůbec nevadí. Během grilování nedochází ke kontaktu jídla s plamen. Kámen se rozpálí po celé své délce pěkně rovnoměrně, takže se grilované maso či zelenina dobře propeče.

Další výhodou, kterou ocení především hospodyňky, je velmi snadná a rychlá údržba. Nemusíte se bát připečených zbytků pokrmů či výpečků. Stačí nerezová škrabka, se kterou veškerou nečistotu velmi snadno seškrábnete a ubrouskem už jen utřete. Po vychladnutí stačí kámen zbavit zbytků nečistot pomocí kovové drátěnky. Při čištění ale nepoužívejte žádné čisticí prostředky. Snadné, rychlé a jednoduché.

Datum: 5.5.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.