Aktuality

Grilovací příslušenství

grilovaci-jehlyKe grilování samozřejmě potřebujete mnohem víc, než jen samotný gril a připravené maso či jinou pochoutku. Abyste grilování zvládli co možná nejlépe, potřebujete řadu grilovacího příslušenství, které vám celou práci dokáže velmi ulehčit.

Rozhodně se neobejdete bez grilovacích roštů. Ty se prodávají hned v několika variantách. Na trhu najdete například obracecí rošty, které se výborně hodí například na ryby nebo na různé druhy masa. Jejich výhodou je, že usnadňují obracení a manipulaci během grilování. Vybírat můžete také z různých tvarů. V obchodech můžete narazit na čtvercové, obdélníkové nebo kulaté rošty.

Pořídit si můžete také grilovací desky. Ty se vyrábějí například ze smaltované masivní litiny, přičemž jedna polovina je v hladkém provedení a druhá má žebrovaný povrch, určený pro přípravu steaků nebo klobás. Výbornou volbou je také keramické pečící deska. Pokud si chcete pochutnat také na vynikající šťávičce, pořiďte si grilovací pekáč, který se vyrábí ze silné oceli s nepřilnavou vrstvou, díky čemuž se také velmi snadno čistí.

Dalším příslušenstvím, které si můžete ke svému grilu pořídit, je otočný rožeň, díky němuž si můžete dozlatova ugrilovat například kuřátko. K otočnému roštu si můžete pořídit i motorek, díky kterému nebudete muset s rožněm otáčet manuálně. K přípravě špízů nebo závitků jistě oceníte i grilovací jehly, které bývají nejčastěji vyrobeny z nerezu.

Během grilování se také neobejdete bez grilovacích misek, které se opět vyrábějí v různých tvarech a velikostech. Vynikající pomůckou je také stojan na grilování kuřete. Další variantou je také wok smaltovaná pánev se stojanem na kuře. Díky tomu, že se jedná o prohloubenou pánev, můžete na ni rovnou připravovat také například zeleninu.

V neposlední řadě potřebujete také různé příslušenství k čištění grilu, jako jsou kartáče na rošt nebo čističe nerezu.

Datum: 3.2.2014 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.