Aktuality

Grilovaná kuřecí játra na šalvěji

Grilování

Grilování

Už vás vaše drahá polovička upozornila na to, že se bude opět co nejdříve grilovat? Pokud je vám tento způsob přípravy jídla také velmi blízký, jistě si po tomto oznámení položíte otázku, jakým jídlem novou sezónu zahájíte. Půjdete raději do ověřené klasiky (hovězí steak, hamburger nebo jednoduché špekáčky či klobásy) nebo zkusíte něco nového?

Jestliže máte chuť experimentovat, můžete vyzkoušet velmi jednoduchý recept na grilované kuřecí játra se šalvějí.

Potřebovat budete:

- 600 g kuřecích jater,
- 12 lístků šalvěje,
- 60 ml oleje (nejlépe olivového),
- 4 stroužky česneku,
- špetku mletého kmínu,
- pepř (nejlepší je čerstvě namletý).

Začněte s úpravou kuřecích jater. Ty je potřeba zbavit blán a cévek, které by mohli zkazit celou výslednou chuť grilovaného pokrmu. Játra také pořádně propláchněte pod vodou.

V druhém kroku na vás čeká příprava šalvějové marinády. Připravte si misku, do které nalejete olivový olej a přisypete čerstvě namletý černý pepř. Na prkénko si položte lístky šalvěje a nakrájejte je opravdu velmi najemno, aby tak lístky mohly pustit co nejvíce chuti a vůně. Stejně tak naložte i se stroužkami česneku. Nasekané části šalvěje a česneku přidejte do misky s olejem a pepřem. Nakonec všechno zasypte špetkou mletého kmínu. Směs důkladně zamíchejte.

Do misky s připravenou marinádou následně vložte připravená játra, která ve směsi dobře ze všech stran promíchejte. Misky s marinovanými játry pak dejte alespoň na 3 hodiny do ledničky.

Marinovaná játra pak už stačí jen položit na dobře rozpálený gril. Grilovat je můžete např. na špízu nebo na grilovacím či žulovém kameni, aby nehrozilo, že vám během grilování popadají z grilovacího roštu do ohně. Játra nenechávejte na grilu moc dlouho, mělo by stačit přibližně 1,5 minuty z každé strany.

Grilovaná játra v šalvějové marinádě můžete podávat s pečenými bramborami.

Datum: 19.2.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.