Aktuality

Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy v alobalu

Grilovaný hermelínPatříte-li mezi příznivce gastronomie a grilování zvlášť, tak jste už jistě zkusili na grilu připravit i grilovaný sýr. Nejspíš jste přitom v obchodě sáhli po již připraveném sýru ke grilování. Ti zkušenější si nejspíš vybrali samotný hermelín s tím, že si ho připraví podle vlastních představ.

Pokud jste už pár takových sýrů na grilu připravili, možná už vám dochází představivost, jak ještě byste tento pokrm mohli vylepšit. Už vás napadlo třeba použít vlašské ořechy? Pokud ne, tak vyzkoušejte jednoduchý recept, který si jistě celá vaše rodina zamiluje.

Na porci pro jednoho budete potřebovat zakoupit:

  • 1x sýr hermelín,
  • 1hrst vlašských ořechů,
  • 1 lžíci třtinového cukru,
  • 1 lžíci balsamicového krému,
  • 1 lžičku medu,
  • 1 lžičku olivového oleje,
  • několik špetek bylinek (tymián, petrželka)
  • sůl a pepř.

Dále se neobejdete bez alobalu, do kterého všechnu tu dobrotu zabalíte. Ten si také připravte jako první, velikostně by měl odpovídat menšímu obdélníku.

Poté vybalte hermelín z krabičky a z obou stran ho olejem a posypte čerstvě drcenými bylinkami. Nakonec sýr trošku osolte a opepřete. Hermelín byste měli zabalit tak, aby přeložený alobal byl na bocích sýru, a aby tak jeho spodní i horní část zůstali kompaktní.

Takto připravený a v alobalu zabalený hermelín položte na mírně rozpálený gril. Na mírném ohni byste ho měli grilovat přibliž 10 minut z každé strany. Nezapomeňte ho pravidelně otáčet.

Zatímco budete na grilu připravovat hermelín, tak se na pánvi můžete pustit do tepelné úpravy vlašských ořechů. Vezměte si tedy pánev, dejte do ní cukr, med a balsomico. Tuto směs nechte rozpustit. Ve vytvořené lázni pak obalte připravené vlašské ořechy.

Až budete mít sýr ugrilovaný, přendejte ho na talíř a rozbalte. Hermelín pak ozdobte připravenými vlašskými ořechy, přidat můžete také brusinky. Tuto jedinečnou pochoutku můžete podávat s čerstvým pečivem.

Datum: 18.1.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.