Aktuality

Grilujte pokrmy v alobalu

Grilování v alobalu

Grilování v alobalu

Když k někomu přijdete na návštěvu spojenou s grilováním nebo pokud se sami oddáváte přípravě jídla tímto oblíbeným způsobem, tak většinou narazíte na pokrmy přímo položené na grilovacím roštu. Grilovat jde ale i jinak, např. na hliníkovém tácu nebo na žulovém či lávovém kameni.

Další možností je grilovat pokrmy zabalené v alobalu. Jídlo, ať už maso, ryby, brambory, zelenina nebo ovoce, budou po grilování krásně měkké a šťavnaté a získají zajímavou chuť. Kromě samotného pokrmu získáte také velmi chutnou šťávu, která vyteče např. z masa.

Pokud byste maso grilovali klasicky na grilovacím roštu, všechna šťáva by zkapala na dřevěné uhlíky, které by z ní uvolnily nebezpečné látky. Proto je grilování v alobalu považováno za zdravější způsob přípravy jídla na grilu.

Alobal navíc chrání pokrmy uvnitř jeho proti spálení. Nemůže se vám tedy stát, že byste si na pár minut odskočili od grilu a vrátili se k spáleným steakům. Stát se to samozřejmě může, i když maso bude v alobalu, ale to byste museli odstoupit od grilu na podstatně delší dobu.

I grilování v alobalu má svá pravidla, kterými byste se měli držet, abyste se vyhnuli zbytečným nesnázím. Ať už v alobalu budete grilovat cokoli, vždy vnitřek alobalu potřete kvalitním rostlinným olejem (pokud budete chtít grilovat zeleninu, doporučuje se použít máslo). Maso či zelenina už samozřejmě musí být namarinované či jinak kořeněné.

Grilované pokrmy položte do středu alobalu, okraje spojte a pak alespoň dvakrát přes sebe přeloží (můžete ho přeložit i vícekrát, záleží na tom, jak pevné alobal máte).

Pamatujte také na to, že pokrmy nesmí být zabaleny příliš pevně. Zahříváním se totiž bude zvyšovat objem.

Pokud plánujete grilovat ryby, tak se doporučuje zabalit každý kousek zvlášť. Ryby tak ugrilujete mnohem rychleji. Naopak maso rozdělené např. na jednotlivé plátky, můžete grilovat dohromady.

Díky alobalu si na grilu můžete připravit i zeleninou směs tvořenou i menšími kousky zeleniny. Nebudete se muset obávat toho, že vám jednotlivé kousky popadají z roštu přímo do ohně.

Datum: 2.1.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.