Aktuality

Ugrilujte si tofu

grilovane-tofuTofu sice nepatří mezi pokrmy, které byste běžně zařadili do menu (a už určitě ne v případě, kdy se chystáte grilovat). Ale když ho vyzkoušíte, možná vám zachutná a vy si tak rozšíříte svůj jídelníček. Jeho přípravou při grilování ale jistě uděláte radost všem vegetariánům, kterým většinou nezbyde nic jiného než se spojit s grilovanou zeleninou.

Příprava tofu ke grilování se moc neliší od přípravy jiných pokrmů. Dokonce můžete použít i marinádu, díky které získá tofu zajímavější chuť.

K její přípravě budete potřebovat:

1 citrón (využijete jak šťávu, tak i kůru),
2 stroužky česneku,
2 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce hořčice,
3 lžíce rostlinného oleje,
½ lžíce mletého zázvoru,
2 lžičky hnědého cukru,
½ lžičky chilli papričky,
1 lžičku grilovacího koření,
1 lžičku mleté červené papriky.

Samozřejmě se neobejdete bez hlavní ingredience, tedy tofu. Toho budete potřebovat přibližně 400 g. Nejvhodnější bude jeho bílá, čerstvá verze.

Citrón umyjte, osušte a kůru nastrouhejte najemno do misky. Kůru pak zalijte vymačkanou šťávou. Do misky pak v libovolném pořadí přidejte další vyjmenované ingredience. Směs poté pomocí metličky vyšlehejte do hladké hmoty. A marinádu máte hotovou.

Zakoupené tofu si pak nakrájejte na hrubší plátky, které vložíte do misky s marinádou a dobře promíchejte, aby každý kousek fotu byl pokrytý vytvořenou směsí. Misku poté přikryjte např. pomocí alobalu a vložte na několik hodin do ledničky.

I nadále postupujete stejně, jako u grilování masa či jiných pokrmů. Tofu se griluje na mírně rozpáleném grilu tak dlouho, dokud se nezbarví do krásné zlatavé barvy. Během grilování byste měli fotu natírat zbytkem marinády.

A s čím můžete tofu servírovat? Například se čerstvě připraveným salátem, do kterého můžete fotu zamíchat. Výborně bude chutnat také s rýží nebo s kuskusem.

Datum: 14.12.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.