Aktuality

Grilovaný bůček v pivní marinádě

Jak vybrat grilV současné době je ve veliké módě zdravé grilování. Všude se například dočtete, že je zdravější grilovat na kameni než na klasickém grilovacím roštu, kdy tuk z grilovaného masa kape do ohně, čímž se uvolňují nebezpečné výpary. Také se dává větší důraz na grilování zdravějšího libového masa, kuřecího masa nebo ryb. Zapomínat by se přitom nemělo ani na grilované ovoce a zeleninu.

Všechny tyto rady a myšlenky jsou jistě rozumné a pravdivé. Člověk by určitě měl dbát na to, co jí a nepřejídat se. Ovšem na druhou stranu, není nad pořádný kus masa. Aspoň tedy jednou za čas.

Těm, kteří si dávají raději přednost pořádně prorostlému masu před zeleninou, můžete připravit například grilovaný bůček, marinovaný v černém pivu a medu.

Pro přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto ingredience:

4 plátky vepřového bůčku,
směs koření (lžičku sladké papriky, lžičku pálivé papriky, lžičku mletého kmínu),
8 vylisovaných stroužků česneku,
3 lžíce medu,
2 lžíce rostlinného oleje,
150 ml černého piva,
sůl a pepř.

Nejdřív si připravíte suchou směs koření. V misce smíchejte koření (oba druhy paprik a kmín) s vylisovanými stroužky česneku. Směs osolte a opepřete. V této připravené směsi bůček obalte a nechte o odpočívat nejlépe přes noc v ledničce. Pokud s přípravou ale spěcháte, měla by stačit hodina.

Mezitím si v hrnci povařte směs vytvořenou smíchám piva, medu a rostlinného oleje. Během pár minut vaření by vám měl vzniknout lepkavý sirup. Ten nechte vychladnout, abyste v něm následně mohli obalit bůček. Pak už je maso připraveno ke grilování.

Bůček byste měli z každé strany grilovat přibližně 6 až 8 minut. Samozřejmě záleží na tloušťce plátků bůčku. Během grilování můžete maso ještě potírat zbytky marinády. Jakmile budeme mít maso zlatavou barvu, můžete grilování ukončit.

A co podávat spolu s grilovaným bůčkem v pivní marinádě? Není nic lepšího než čerstvý chleba.

Datum: 16.11.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.