Aktuality

Typy na dárky pro milovníky grilování

Grilování na kameni

Grilování na kameni

Přestože je teprve listopad a Vánoce jsou ještě daleko, možná už někteří z vás přemýšlejí o tom, co pořídí svým nejbližším. Pokud je mezi nimi i milovník grilování, možná se vám bude hodit pár typů na dárky související s grilováním.

Samotný gril jako vánoční dárek asi nebude úplně to pravé. Výjimkou by bylo, kdyby si gril dotyčný skutečně přál a podílel se i na jeho výběru. Vybíráte-li ale dárek sami, bude jistě lepší, když sáhnete po nějaké maličkosti nebo po něčem, o čem určitě víte, že by si to přál.

Může se např. jednat o grilovací lávový kámen. U něj si jen budete muset zjistit, jaké velikost bude ideální. Lávové kameny jsou v poslední době velmi populární, zvlášť v případě, kdy kladete důraz na zdravý způsob přípravy jídla. Lávové kameny mají tu výhodu, že se rychle zahřejí a dlouho udržují stabilní teplotu.

Zajímavou maličkostí mohou pak být žáruvzdorné rukavice, se kterými můžete při grilování manipulovat i s vysoce rozehřátým materiálem. Sáhnout můžete také po závaží na grilování. Tato vychytávka slouží k zatížení steaků, hamburgerů a dalších pokrmů, čím zabraňují kroucení masa. Současně zajišťuje neustálý kontakt pokrmu s grilovacím roštem.

Patří-li hamburgery k oblíbeným grilovacím pokrmům, můžete jako dárek pořídit sadu náčiní na hamburgery. Tato sada se skládá z lisu na hamburgery, závaží a obracečky.

Pro milovníky moderních technologií může být zajímavým dárkem dálkový teploměr, s jehož pomocí zjistíte teplotu grilovacího kamene. Díky tomu budete vědět, kdy je ten správný moment začít grilovat. V případě lávového kamene se ideální teplota pohybuje od 200 do 250 °C.

Nejste-li si ale jistí v oblasti náčiní pro grilování, zkuste to z jiného soudku. Krásným dárkem může např. být i koření na grilování v dárkovém balení. Kromě koření může dát dohromady i zajímavý výběr grilovacích marinád.

Datum: 1.11.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.