Aktuality

Hovězí roláda na grilu

Grilovaná roláda

Grilovaná roláda

O tom, že se na grilu dají připravit i zajímavější věci než je hovězí steak či burger jistě nikdo nepochybuje. Věděli jste ale, že si pomocí grilu můžete připravit také vynikající grilovanou hovězí roládu?

Pokud patříte mezi kuchaře, kteří rádi vyzkoušejí něco nového, tak se do přípravy jedné takové hovězí rolády plnění míchanými vejci a slaninou můžete pustit. Jistě tím každého svého hosta mile překvapíte.

K přípravě si budete muset sehnat:

600g hovězí kýty,
4 vejce,
6 plátků slaniny,
100ml bílého vína,
40g másla,
1 červenou cibuli,
1 zelenou papriku,
sůl a pepř.

Začněte masem. Nejdřív je nutné hovězí kýtu rozříznout a pěkně rozložit na vál a naklepat. Tím vznikne velká rovná plocha, na kterou se pak položí další ingredience (míchaná vajíčka, slanina) a následně pořádně zabalí. Naklepané maso se osolí, opepří a pokape bílým vínem, a to z obou stran. Pak necháme maso řádně nasát vůni a chuť vína.

Mezitím si připravte pánev, na které rozpustíte máslo a dozlatova na ní osmahnete nakrájenou červenou cibulku. Poté přihodíte nakrájenou papriku, kterou trochu orestujete a polijete rozšlehanými vejci. Směs pak budete míchat tak dlouho, dokud neztuhne. Míchaná vejce máte připravené.

Míchaná vajíčka ale nepokládáte přímo na hovězí maso, ale na plátky slaniny na něm rozprostřené. Slaninu přitom nijak neupravujete, stačí ji jen rozložit. Teprve na ni pak přijdou nachystaná míchaná vajíčka. V dalším kroku se pustíte do rolování.

Roládu je nutné svázat pevným provázkem, aby se nerozjela. Takto připravenou roládu ale na grilovací rošt ještě nepokládáte. Nejdříve je potřeba zabalit ji do alobalu. Díky tomu se roláda dobře propeče a přitom nespálí.

S grilováním si dejte na čas. Zabalená roláda by na grilu měla vydržet přibližně 80 minut. Poté maso z grilu vyjměte, zbavte alobalu a pak zase vraťte přibližně na 15 minut zpátky na gril. Teprve pak je roláda připravená k servírování.

Datum: 18.10.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.