Aktuality

Připravte si na grilu pořádný hamburger

HamburgerMožná se to nezdá, ale připravit si pořádný grilovaný hamburger, o kterém se vám bude i pozdě večer zdát, není rozhodně nic jednoduchého. Už jen vybrat ten správný druh masa, tu správnou majonézu, nebo zeleninu zabere čas. Můžete se sice řídit heslem „co dům dá“, ale po grilování si budete klást otázku, co tomu vašemu hamburgeru chybělo.

Přitom stačí držet se 7 jednoduchých typů a vy a váš hamburger budete hvězdou grilování.

Na co nezapomenout při grilování hamburgerů

  1. Klíčovým krokem je samozřejmě výběr masa. Nejvhodnější je maso s vyšším obsahem tuku. Libové maso totiž nedodá hamburgeru onu typickou chuť. Nedostatek tuku v libovém mase můžete napravit přimícháním namletého špeku.
  2. Po vytvarování masových bochánků udělejte doprostřed syrového masa díru. Během grilování se totiž střed často vyboulí, a tedy špatně propéká.
  3. Maso na hamburger během grilování nemačkejte. Přišli byste tak o veškerou šťávu.
  4. K pořádnému hamburgeru nebudete potřebovat jen maso, ale řadu dalších surovin (housky, zeleninu, majonézu, atd.). To vše si musíte připravit dopředu. Ještě předtím, než položíte první kousek masa na gril, musíte mít zeleninu omytou a nakrájenou, bulky rozkrojené a majonézu či omáčku připravenou. Maso na hamburger se totiž negriluje moc dlouho a je lepší, když se servíruje ještě za tepla.
  5. Dobré hamburgery nedělá jen maso, ale také kvalitní houska. Nejlepší je samozřejmě ta, kterou si sami připravíte.
  6. Jestli si na přípravu domácí housky netroufáte, nezbývá vám nic jiného než zamířit do obchodu. Raději ale zvolte některé pekařství a snažte se vyhnout baleným houskám.
  7. Snažte se dobře si rozplánovat čas, který budete na přípravu potřebovat. Pokud budete připravovat domácí housky, počítejte alespoň s 2 hodinami. Samotná příprava sice zabere asi jen hodinu, ale další hodinu musí kynout. Tu dobu můžete využít k přípravě zeleniny.

Datum: 1.7.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.