Aktuality

Recepty na zeleninu připravenou na grilu

grily_grilovane-cuketyPokud s i myslíte, že příprava zeleniny na grilu je snadná věc, tak se docela mýlíte. Praví odborníci na grilování moc dobře ví, že každá zelenina potřebuje k přípravě trochu jiné podmínky. Některé druhy zeleniny je potřeba grilovat dlouho na mírném ohni, jiným vyhovuje rychlost a velký žár.

Rajčata – Větší kusy rajčat si nejdříve rozkrojte napůl a vydloubněte z nich veškerou dužinu. Tu vložte do misky a přidejte sůl, pepř a kousky bazalky. Vydlabané půlky rajčat potřete olivovým olejem a vložte na gril. Nejdřív rozříznutou stranou dolů. Po 5 minutách je otočte a vraťte do nich ochucenou dužinu. Ještě asi 3 minuty pokračujte v grilování.

Cibule – I když se to možná nezdá, grilovaná cibule patří mezi delikatesy, které by rozhodně měly patřit do vašeho jídelníčku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, které potřete olivovým olejem se solí. Cibuli rozprostřete na grilovací kámen a pomalu grilujte nejdříve 10 minut z jedné strany a pak stejnou dobu i z té druhé.

Lilek – Tato zelenina nesmí chybět u žádného grilování. Mnozí ale dělají při její přípravě chybu v tom, že se před grilováním zbaví slupky. Slupku vždy ponechte, zbavit se jí můžete až po grilování. Lilek si nakrájejte na silnější, asi 2 cm silné, plátky, které osolte a nechte pár minut odležet, abyste se zbavili přebytečné vody. Pak jednotlivé plátky osušte, potřete olivovým olejem a položte na grilovací kámen. Lilek grilujte 10 minut na středním ohni.

Cuketa – I cuketu si můžete připravit originálním způsobem. Stačí je rozříznout na dvě části, které pokapete citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidejte sušený česnek a trochu soli. Grilujte na středním žáru asi 15 minut.

Kukuřice – Rozpálený rošt využijete při grilování kukuřice. Ta se připravuje na silném žáru, kde se při pravidelném otáčení griluje asi 10 minut. Mezitím si smíchejte parmazán s petrželkou a grilovanou kukuřici touto směsí posypte.

Datum: 19.5.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.