Aktuality

Plusy a mínusy grilování na kameni

Grilovací kámen

Grilovací kámen

Jestli se chcete začít zdravě stravovat, musíte vzít v potaz nejen to, co budete jíst, ale také jak ten pokrm připravíte. Nemusíte se přitom bát, že se vzdáte oblíbeného grilování. I grilovat lze totiž zdravě, a to pomocí grilovacího kamene.

Grilování na kameni mají tedy v oblibě především zastánci zdravého stravování. Pokud grilujete na kameni, tak vám do ohně nekape žádná mastnota z masa, takže nevznikají žádné karcinogenní látky.

Příprava masa na kameni má výhodu také v jeho propečení. Teplo se na kameni rozkládá rovnoměrně, takže i váš steak bude všude stejně propečený. U grilování na kameni, stejně jako u klasického grilování, používejte při obracení masa grilovací kleště a ne vidličku.

Pokud máte rádi grilovanou zeleninu, tak pro bude grilovací kámen nepostradatelným pomocníkem. Už se totiž nemusíte bát, že vám nakrájené kousky hub, papriky apod. propadnou při grilování do ohně. A nemusí jít jen o zeleninu. Na grilovacím kameni si můžete také usmažit vajíčko nebo třeba připravit i bramborák.

Nezanedbatelnou výhodu pak představuje čištění grilovacího kamene. Po jeho zchladnutí stačí vzít škrabku s jejíž pomocí se zbavíte připálených zbytků jídla a kámen pak už jen pomyjete vlhkým hadříkem.

Ovšem i grilování na kameni má své stinné stránky. S grilováním musíte začít dřív a také musíte čekat delší dobu, než se po grilování pustíte do úklidu. Než se kámen zahřeje, potažmo vychladne, trvá to poměrně dlouhý čas. Svůj čas chce také samotná příprava jídla.

Grilovací kámen je také poměrně dost těžký. Špatně se s ním tedy manipuluje. Horký kámen pak představuje potenciální nebezpečí, že se o něj někdo ošklivě popálí.

Než si grilovací kámen pořídíte, tak se nejdřív přesvědčte, že ho máte na svém grilu jak upevnit. Ne všechny grily jsou totiž vybaveny rámem či úchytkami, kde je možné grilovací kámen bezpečně umístit.

Datum: 3.5.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.